Pakkauspainajalle ensimmäinen Primefire

14.2.2017 09:56Uutiset » Laitteet
Primefire 106 esiteltiin Drupa-messuilla 2016. Kuva Heidelberg.

Saksalainen pakkauspainaja Multi Packaging Solutions on Heidelbergin ja Fufifilmin kehittämän Primefire 106 -digipainokoneen pilottikäyttäjä. MPS on ottanut tämän B1-koon koneen käyttöön Obersulmin painotalossa.

Heidelberg esitteli 70 x 100 -formaatilla toimivan koneen Drupa-messuilla keväällä 2016. Koneessa käytetään Fujifilmin seitsemän värin vesipohjaista mustesuihkutekniikkaa. Väriavaruus kattaa 95 prosenttia Pantone-väreistä.

MPS on erikoistunut valmistamaan pakkausratkaisuja kauneuden ja terveydenhoidon, elintarviketeollisuuden ja lääketeollisuuden brändeille. MPS aikoo laajentaa huomattavasti digitaalista pakkauspainamistaan.

MPS on samanaikaisesti investoinut ensimmäisenä maailmassa 18 yksikköä käsittävään Heidelberg Speedmaster XL 106 -pakkauspainokoneeseen. Se asennetaan Britanniaan Kilbrideen. B1-koon offsetpainokoneessa on 11 painoyksikköä, kolme päällystysyksikköä, neljä kuivatusyksikköä ja inline-kylmäfoliointiyksikkö.

Amerikkalainen WestRock-yhtiö on ilmoittanut ostavansa MPS:n 2,3 miljardilla dollarilla. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuuhun mennessä.

Share: