Nidontaan uusi automaattinen tuotantoratkaisu

21.3.2017 09:38Uutiset » Laitteet
Horizonin osasto Hunkeler Innovationdays -tapahtumassa helmikuussa.

Horizon on kehittänyt satulanidottujen esitteiden valmistukseen uuden tuotantoratkaisun, jonka automaatioaste on erittäin korkea ja varusteluajat entistä lyhyemmät. Ratkaisua esiteltiin Hunkeler Innovationdays -tapahtumassa.

Horizonin yhteistyökumppani Xerox esitteli omalla messuosastollaan satulanidottujen esitteiden tuotantoa vaakaformaatit mukaan lukien käyttäen peräkkäin painettujen digiarkkien HOF-400-suurtehoalistajaa. Horizonin StitchLiner Mark III mahdollistaa järjestelmän täysin automaattisen säätymisen kyseessä olevaa formaattia ja esitteen paksuutta vastaavaksi nuuttaus-, taitto-, nidonta- ja leikkaustöissä.

– StitchLiner Mark III osoittautui Luzernissa todelliseksi vetonaulaksi, kuten se oli tehnyt jo omassa Finishing First -tapahtumassamme. Sen saama vastakaiku oli yksimielistä; mallin automaatioaste on markkinoilla ainutkertainen, sanoo Horizon GmbH:n toimitusjohtaja Rainer Börgerding.

Laitteen varusteluaikoja on lyhennetty merkittävästi entisestään, ja se tarjoaa tiedotteen mukaan erinomaisen laadun jatkuvassa käytössä.

Horizon esitteli tapahtumassa myös kaksi Smart Binding -järjestelmää muunneltavaan kirjanvalmistukseen. Horizonin ja Hunkelerin suunnittelemassa Smart Binding -järjestelmässä kaikki tuotantoparametrit asetetaan automaattisesti ja yhdessä tunnissa pystytään valmistamaan noin 800 erilaista, korkealaatuista kirjaa. Toinen Smart Binding -järjestelmä oli teolliseen tuotantoon tarkoitettu yhdeksänpihtinen liimasidontakone. Tässä suurtehoratkaisussa aukirullaus, arkkien erittely, taittaminen, kirjablokinmuodostus, liimasidonta ja leikkaaminen on integroitu yhdeksi täysin automatisoiduksi ja katkeamattomaksi tuotantoprosessiksi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone