Nidontaan uusi automaattinen tuotantoratkaisu

21.3.2017 09:38Uutiset » Laitteet
Horizonin osasto Hunkeler Innovationdays -tapahtumassa helmikuussa.

Horizon on kehittänyt satulanidottujen esitteiden valmistukseen uuden tuotantoratkaisun, jonka automaatioaste on erittäin korkea ja varusteluajat entistä lyhyemmät. Ratkaisua esiteltiin Hunkeler Innovationdays -tapahtumassa.

Horizonin yhteistyökumppani Xerox esitteli omalla messuosastollaan satulanidottujen esitteiden tuotantoa vaakaformaatit mukaan lukien käyttäen peräkkäin painettujen digiarkkien HOF-400-suurtehoalistajaa. Horizonin StitchLiner Mark III mahdollistaa järjestelmän täysin automaattisen säätymisen kyseessä olevaa formaattia ja esitteen paksuutta vastaavaksi nuuttaus-, taitto-, nidonta- ja leikkaustöissä.

– StitchLiner Mark III osoittautui Luzernissa todelliseksi vetonaulaksi, kuten se oli tehnyt jo omassa Finishing First -tapahtumassamme. Sen saama vastakaiku oli yksimielistä; mallin automaatioaste on markkinoilla ainutkertainen, sanoo Horizon GmbH:n toimitusjohtaja Rainer Börgerding.

Laitteen varusteluaikoja on lyhennetty merkittävästi entisestään, ja se tarjoaa tiedotteen mukaan erinomaisen laadun jatkuvassa käytössä.

Horizon esitteli tapahtumassa myös kaksi Smart Binding -järjestelmää muunneltavaan kirjanvalmistukseen. Horizonin ja Hunkelerin suunnittelemassa Smart Binding -järjestelmässä kaikki tuotantoparametrit asetetaan automaattisesti ja yhdessä tunnissa pystytään valmistamaan noin 800 erilaista, korkealaatuista kirjaa. Toinen Smart Binding -järjestelmä oli teolliseen tuotantoon tarkoitettu yhdeksänpihtinen liimasidontakone. Tässä suurtehoratkaisussa aukirullaus, arkkien erittely, taittaminen, kirjablokinmuodostus, liimasidonta ja leikkaaminen on integroitu yhdeksi täysin automatisoiduksi ja katkeamattomaksi tuotantoprosessiksi.

Share: