Nerokasta lakkausta Manrolandin uutuudella

4.11.2010 14:27Uutiset » Laitteet

Roland_200H

Manrolandin B2-formaatin painokone ROLAND 200 on saanut päivityksen. Pidennetyllä luovutuksella ja lakkausominaisuudelle varustettu kompakti työjuhta tuottaa vaivatta upean jalostettuja painotuotteita. Lakkalaite on integroitavissa nerokkaasti painokoneen pidennettyyn luovutusmoduuliin.

Ohi ovat ajat, jolloin vain laskemalla painoyksiköt saattoi nähdä, voidaanko koneella painaa enemmän kuin neljä väriä yhdellä ajolla. Idea on sekä nerokas että yksinkertainen: lakkalaite on integroitu ROLAND 200 H -koneen pidennettyyn luovutusmoduuliin. Lisäksi ROLAND 200 tarjoaa kaksi hyväksi koettua lakkausmahdollisuutta. Toinen on ROLAND InlineCoater smart; ihanteellinen ratkaisu kun 15–50 prosenttia painotöistä lakataan. Toinen on klassinen inline-lakkamoduuli viimeisen painoyksikön jälkeen, kun lähes jokainen arkki lakataan. Rasteritelalla ja kammioraakkelilla tehty lakkaus saa jopa 70 kiiltopistettä ja sopivien materiaaliyhdistelmien avulla vielä enemmän.

InlineCoater smart (kuvassa) on integroitu suoraan painoyksikköön, missä sillä työstä riippuen lakataan, painetaan, stanssataan, nuutataan jne. Lakka levitetään koko kumikankaalle. Taivekartonkituotannossa liimajanan kohdat jätetään lakkaamatta kumista leikkaamalla. ROLAND SelectDryer kuivaa arkin infrapunasäteillä ja ilmalla. Se on saatavissa sekä ROLAND 200 että ROLAND 200 H -malleihin.

Perinteinen lakkamoduuli (InlineCoater) on täydellisen joustava: koko painoalan tai pistelakkaus; lakkaus kumikankaalla tai lakkalevyllä; laaja valikoima eri lakkoja dispersio-kiiltolakoista erityislakkoihin. Lakkamoduulia ei tarvitse poistaa koneesta vaihdettaessa lakkauksesta painatukseen. Jatkettu luovutus ja ROLAND SelectDryer varmistavat nopean kuivumisen ja näin myös nopean tuotannon.

Tuplasti parempi: Twin Effect

Vaikuttava matta-kiilto yhdistelmälakkaus syntyy käyttämällä öljypohjaista lakkaa pistelakkaukseen ja kiiltävää dispersiolakkaa koko alueelle. Kiiltävää dispersiolakkaa lisätään öljypohjaisen lakan päälle, jolloin tuloksena on mattapinta. Öljypohjaisesta lakasta vapaat alueet peitetään ainoastaan kiiltolakalla. Tuloksena on huomion herättävä matta-kiilto efekti – Twin Effect.

Kohokuvioinnista stanssaukseen

Tavanomaisia työkaluja stanssaukseen, nuuttaukseen, perforointiin tai kevyeen kohokuviointiin voidaan käyttää ROLAND 200 H:n painoyksikössä tai luovutusmoduulissa. Niitä on mahdollista jatkokäyttää toistuvissa töissä. Jos johonkin työhön tarvitaan esimerkiksi vain muutama stanssausaihe, ne voidaan asettaa magneettikalvolle, mikä säästää tuotantokustannuksia. Etikettien ja mainospainotuotteiden kuten kansien, luetteloiden, esitteiden tai korttien viimeistely tapahtuu inline-toimintona painatuksen yhteydessä. Tämä säästää ainakin yhden tuotantovaiheen, ja tuote voidaan toimittaa asiakkaalle nopeammin.

Neljä argumenttia

Inline-prosessit tarjoavat valtavia kustannustehokkuus- ja tuottavuusetuja. Inline-lakkaus, -stanssaus tai muut inline-toiminnot – tarvitaan vain yksi kuntoonlaitto, yhdet hukka-arkit ja ammattitaitoinen tuotannon valvonta. Ei tarvita erillisiä jälkikäsittelyvaiheita. Tässä neljä vakuuttavaa argumenttia tehokkaaseen inline-tuotantoon ja menestykseen:

  • – Ole nopeampi kuin kilpailijat inline-prosessien avulla.
    – Tuota edullisemmin vähemmillä tuotantovaiheilla.

– Tuota parempaa laatua tehokkaalla lakkalaitteella.
– Erotu kilpailijoista monilla laadukkailla erikoisefekteillä.

www.manroland.fi

Share: