Mutohilla uutuus Fespassa

27.3.2008 16:05Uutiset » Laitteet

Ensi viikon tiistaina alkavilla Fespa Digital 2008 -messuilla Genevessä, Mutoh Europe esittelee uuden 2.6 metriä leveän siirtotulostimen mallia Viper 100. Uusi Viper 100 on lisäys Viper 65 (165 cm) ja Viper 90 (220 cm) dye-sublimaatiotulostimien sarjaan.

Uusi jykevä Mutoh Viper 100 on yrityksen mukaan ihanteellinen tulostin erilaisten sublimoitujen töiden tuotantoon, kuten bannerit, liput, somistuselementit, verhot, vuodevaatteet, urheiluvaatteet jne.

Uusi tulostin tunnistaa tavallisimmat sublimaatiosiirtopaperit aina 70 g/m2 – 150 g/m2 asti, mutta tulostaa suoraan myös venymättömälle, tiiviille polyesterikankaalle. Materiaalin maksimikäyttöleveys 2604 mm (102.52”) mahdollistaa käyttökohteet katosta lattiaan.

Tulostimessa on 8 huippuluokkaista 360 suuttimen tulostuspäätä, 16 värikanavaa ja tulostusresoluutio on 720 x 720 dpi. Laitteen tuotantonopeus läheltä tarkasteltaville töille on 42 m2/h ja huipputulostusnopeus jopa 81 m2/h. Hyödyntäen vaihtuvaa pisarakokoa, jokainen väripisara voidaan säätää, jotta saavutetaan huippunopeus ja huippulaatu alhaisella värinkulutuksella.

Viper 100 hyödyntää Mutoh Europe:n palkittua Intelligent Interweaving (i2) -aaltomaista tulostustekniikkaa vähentäen huomattavasti tai kokonaan tyypillisimmät ongelmat nykypäivän digitaalisessa tulostamisessa, kuten vaakaraidan, väärän etenemän ja suuttimien tukkeutumisesta tai puuttumisesta johtuvat ongelmat. Yksi tämän tekniikan suurimmista hyödyistä on tulostuslaadun ennustettavuus; tulostimien käyttäjät voivat tulostaa määrätynlaatuisia kuvia eri tarpeisiin.

Tulostimessa on ominaisuuksia, joita vaaditaan erityisesti dye-sublimaatio-tuotannoissa, kuten patentoitu pingotustyökalu, jolla kompensoidaan materiaalin venyminen tulostuksen aikana; erikoisen jämäkät rullaimet, jotka maksimoivat otteen materiaalihylsyn sisäpuolelta ja 100 kg kelain/rullainyksikkö, mikä varmistaa materiaalin seurannan ja valmiin tulosteen tasaisen rullauksen.

Uusi Mutoh Viper 100 tulostin on kehitetty ja suunniteltu Mutoh Europe:n kehitys ja tutkimus -keskuksessa Belgiassa. Tuote myös valmistetaan Mutoh Europe:n tehtaalla Belgiassa. Suomessa Mutohin laitteita maahantuo Sesoma Oy.

Lisätietoja www.mutoh.eu ja www.sesoma.fi

Share: