Mustesuihkupainamiseen uusia nopeita laitteita

18.1.2016 09:01Uutiset » Laitteet
Komorin Impremia IS29 -painokone.
Komorin Impremia IS29 -painokone.

Arkkisyöttöisiä nopeita mustesuihkupainokoneita on tulossa markkinoille runsaasti, jos kaikkien valmistajien suunnitelmat toteutuvat. Japanilainen Komori on nyt tuomassa B2-koon painokoneen tammikuussa Eurooppaan. Ensimmäinen laite asennetaan yhtiön uudistettuun Graphics Centreen Hollannissa.

Komorin Impremia IS29 -laite perustuu LED-UV-tekniikkaan, joka mahdollistaa painotuotteen kuivumisen heti ja jälkikäsittelyn aloittamisen välittömästi. Laitteen nopeus on 3 000 arkkia tunnissa yksipuolisena ajona ja 1 500 kaksipuolisena. Resoluutio on 1 200 x 1 200 dpi:tä.

Komorin mukaan laitteella pystyy tuottamaan offsetin laatutasoa vastaavia tuotteita. Muista vastaavista laitteista Komorin laite erottuu siinä, että se pystyy painamaan kaikenlaisille materiaaleille. Valmistaja näkee laitteen täydentävän yhtiön H-UV-laitteilla varustettujen offset-painokoneiden tarjontaa. Impremia IS29 on valmistettu yhteistyössä Konica Minoltan kanssa, jonka KM-1 painokone on Printweek-lehden mukaan lähes identtinen Impremian kanssa.

Drupassa on esillä Fujifilmin jo tuotannossa oleva B2-koon arkkipainokone. Myös Heidelberg on vahvistanut, että se tulee esittelemään B1-koon arkkisyöttöisen mustesuihkukoneen. Jännityksellä odotetaan, saako Landa valmiiksi omat B1-koon laitteensa Drupaan. Landa tekee yhteistyötä Komorin kanssa, ja Komorin osastolla on tarkoitus esitellä myös Landan S10 B1 -painokone.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: