Mimakilta kaksi muotoonleikkaavaa rullatulostinta

13.9.2017 09:43Uutiset » Laitteet
Mimakin suurkuvatulostin UCJV150-160.

Mimaki lanseeraa kaksi uutta muotoonleikkaavaa rullatulostinta, jotka toimivat uusilla UV-väreillä ja LED UV -kuivauksella. Valmistajan mukaan pitkään odotetut uutuudet tarjoavat nopean viimeistelyn, laajemmat sovellusmahdollisuudet ja laajemman materiaalivalikoiman.

Uudet mallit ovat Mimaki UCJV300-160 ja UCJV150-160. Uuden tulostinsarjan hintataso on kotimaisen jälleenmyyjän (Signcom) mukaan samalla tasolla liuotin- ja lateksitulostimien kanssa, mikä avaa LED UV -tulostuksen markkinat aivan uudelle asiakaskunnalle.

– Tulostimilla on mahdollista tulostaa jopa 4-värikerrosta samaan aikaan. Ympäristöystävällinen UV-kuivattava väri, erittäin pieni värin kulutus, joustavat värit, laaja väriavaruus, valkoinen osaväri, pieni energiakulutus ja integroitu leikkuri tekevät tästä tulostimesta edullisen hankintahinnan ja pienten käyttökulujen lisäksi tehokkaan tuotantokoneen. Tulosteet ovat heti valmiita käytettäväksi tai jälkikäsiteltäväksi, sillä väripinta on välittömästi kuiva, toteaa Signcom Oy:n Samuli Vuorenhela

UCJV150 toimii neljällä värillä, ja malliin UCJV300 voi saada seitsemän väriä kustannustehokkaissa litran pulloissa. Uusi väri LUS-170 on Mimakin mukaan ympäristöystävällinen vaihtoehto. Vakiokokoonpanoon valittavissa oleva valkoinen väri antaa uusia mahdollisuuksia esim. lasinkirkkaiden tarrojen ja värillisten materiaalien tulostamiseen. Lasipintojen käyttö rakentamisessa lisääntyy ja ikkunamainonnassa vaatimukset kasvavat.

– Uusilla tulostimilla voidaan tuottaa monenlaisia muotoon leikkaukseen perustuvia tuotteita. UV-LED-tekniikan avulla voidaan käyttää myös päällystämättömiä papereita ja monia ohuita kalvoja, jotka ovat liian lämpöherkkiä lateksi- tai liuotintulostimille, sanoo Ronald Van den Broek, General Manager Sales at Mimaki Europe.

Uudet tulostimet ovat esillä mm. viscom-messuilla lokakuussa Düsseldorfissa. Niiden odotetaan olevan kaupallisesti saatavilla vuoden viimeisellä neljänneksellä. Myös Signcom saa esittelykoneen Suomeen lähiaikoina.

Share: