MGI:n teknologiaa Lahteen ja Tartoon

7.8.2012 10:46Uutiset » Laitteet

MGI Meteor DP8700 XL

Mediatalo ESA –konserniin kuuluva lahtelainen kirjapaino Esa Print Oy on investoinut digitaaliseen painoteknologiaan. Valinnaksi seuloutui ranskalaisvalmisteinen MGI Meteor DP8700 XL (kuvassa). Kone asennetaan Lahteen syyskuun alussa.

MGI Meteor on Esa Printin mukaan kone, joka täydentää parhaiten Esa Printin tuotantoa muista koneista poikkeavan arkkikoon takia. Arkkikoko on 33 x 102 cm, kun esimerkiksi Esa Printin 8-värisen Komori-offsetin koko on 72 x 103 cm. Formaatin ansiosta MGI:n koneella voidaan tehdä muutakin kuin tavallisia A4-vihkoja ja -kirjoja. Sillä saa tulostettua muun muassa 8-sivuiset ikkunataitetut esitteet, kirjojen ylivetokannet, 6-sivuiset kannet sekä A4-vaakaesitteet. Samoin foldereiden tekeminen onnistuu. Kirjekuoria varten on oma alistin.

– Materiaalivalikoima on laaja; offset-papereiden ja -kartonkien lisäksi muovit ja synteettiset materiaalit toimivat. Koneen painojälki oli yksi parhaita testeissämme. Voimme nyt tarjota asiakkaillemme digitaalisesti painettuja tuotteita samoilla laatustandardeilla kuin mitä käytämme omassa offset-tuotannossamme. Isoa formaattia ei kovin moni kirjapaino pysty vielä digitaalisesti painamaan, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Porkka.

Print&Media-lehden kesäkuun numeron kansi painettiin MGI Meteor DP8700 XL -koneella.

Ensimmäinen JetVarnish Pohjois-Eurooppaan

MGI:n koneita Suomessa edustava Xes Oy on tehnyt kesän aikana muitakin kauppoja – ja muuallekin kuin Suomeen. Tartossa sijaitseva kirjojen valmistukseen erikoistunut ja jo yli 100-vuotta vanha painotalo Greif OU hankkii käyttöönsä uuden MGI JetVarnish 3D kohde- ja koholakkauslaitteiston. Kyseessä on ensimmäinen tänä kesänä julkistetun laitteen ostaja Pohjois-Euroopassa. Greif OU työllistää noin 100 painoalan ammattilaista.

– Uusi koholakkausominaisuus ja mahdollisuus tehdä eri lakkaukset suoraan esimerkiksi digipainetulle materiaalille ilman laminointia soveltuvat hyvin tulevaisuuden tarpeisiimme, toteaa Greif OU:n tekninen johtaja Jaan Laas.

Laitteisto toimitetaan asiakkaalle lokakuun 2012 lopussa. XES Oy järjestää OpenHouse tapahtuman lokakuussa Espoon toimistolla, jossa MGI JetVarnish 3D laitteisto ensiesitellään Suomessa.

Share: