Lehtikioski painaa lehden kerrallaan

13.8.2013 09:04Uutiset » Laitteet

Tulevaisuuden lehtikioski on jo todellisuutta. Maailman ensimmäistä tarvepainatuksella toimivaa lehtikoskia voi pian kokeilla eri puolilla Ruotsia. Meganews-kioskin kehittivät Sweco ja Ricoh.

Meganews on todellinen innovaatio. Asiakas maksaa ostoksensa luottokortilla ja saa lehden käteensä kahdessa minuutissa tilauksen tekemisestä. Internet-yhteydellä varustetun lehtiautomaatin valikoimissa on tällä hetkellä yli 200 nimikettä Ruotsin suurimmilta kustantajilta, muun muassa Bonnierilta, Aller Medialta ja Talentumilta. Tulevan puolen vuoden aikana lehtiautomaattia pääsee kokeilemaan lentokentillä, hotelleissa, sairaaloissa, valintamyymälöissä ja ostoskeskuksissa eri puolilla Ruotsia. Ensimmäinen kioski on avattu Tukholmassa Mood-galleriassa.

Meganews on ruotsalaisen journalistin ja tv-kasvon Lars Adaktussonin ja hänen Hans-veljensä kehittämä konsepti. Ricoh vastaa hankkeen painoteknologiasta ja ohjelmistoyritys Sweco ohjelmistoista, kortinlukijoista ja näytöistä. Itse kioskin on suunnitellut tunnettu tukholmalainen suunnittelutoimisto LA + B.

Innventia-tutkimuslaitokselta tilatun selvityksen mukaan Meganews-lehtiautomaatilla painettujen lehtien hiilijälki on jopa 60 prosenttia pienempi kuin perinteisillä tuotantomenetelmillä toteutettujen lehtien.

Kuva: Meganews-konseptikuva/Sweco.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: