Konica Minoltalta uusi huippunopea tekstiilitulostin

17.11.2015 09:00Uutiset » Laitteet
Konica Minoltan Nassenger SP-1-tekstiilitulostin.
Konica Minoltan Nassenger SP-1-tekstiilitulostin.

Konica Minolta on esitellyt uuden huippunopean tekstiilitulostimen ITMA-messuilla Milanossa. Nassenger SP-1:n radan leveys on 1,85 metriä, ja se tulostaa suoraan tekstiilille 1500–6000 metriä tunnissa halutun resoluution mukaisesti.

Laitteessa on 144 tulostuspäätä, jotka käyttävät Konica Minoltan omaa mustesuihkuvärin suihkutustekniikkaa. Se mahdollistaa pienten, keskisuurien tai suurien väripisaroiden käytön tarpeen mukaan. Väriaineet ovat valmistajan omia 6–7 pikolitran värejä.

– Haluamme saada aikaan teollisen vallankumouksen tekstiilitulostamisessa. Tavoittelemme puolta single-pass mustesuihkutulostamisen markkinoista tekstiileissä, sanoo Konica Minoltan vanhempi asiantuntija Akiyoshi Ohno.

Ohno arvioi painettujen tekstiilien markkinoiden olevan nyt 20 miljardia metriä vuodessa. Konica Minoltan uusia laitteita tarvittaisiin vain 30 kattamaan nämä markkinat.

Yhtiö esitteli messuilla myös kaksi uutta pienempiin tarpeisiin tarkoitettua single-pass-tekstiilitulostinta. Lisäksi messuvieraita kuljetetaan äskettäin Milanon lähelle Bregnanoon avattuun demo- ja koulutuskeskukseen. Noin 5 miljoonaa euroa maksaneessa keskuksessa esitellään uusia laitteita tuotantoympäristössä.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: