Konica minolta julkaisi uuden lippulaivan mustavalkotulostukseen

26.8.2009 09:51Uutiset » Laitteet

Konica Minolta on lanseerannut uuden bizhub PRO 1200 -sarjan, korkean volyymin mustavalkotuotantojärjestelmän. Viimeisimmän tekniikan ansiosta tuotantolaitteen suoritusteho pysyy korkealla ja laitteeseen saatavat erilaiset viimeistelijät, kuten GBC:n wirerei’ittäjä, monipuoliset nidontavaihtoehdot ja liimanitoja, varmistavat tuotannon tehokkuuden.

Uudet laitteet (bizhub PRO 1200, bizhub PRO 1200P ja bizhub PRO 1051) tuovat lisäarvoa mustavalkotuotantoon laajan tulostusmateriaalivalikoiman ja erilaisten lisälaitteiden ansiosta. Kaupalliset painot, digitaalisten tulostus- ja painopalvelujen tarjoajat sekä omatarvepainot hyötyvät Konica Minoltan uuden tuotantojärjestelmän sisältämästä uudesta tekniikasta ja voivat luottaa sen korkeaan tuotantokapasiteettiin, joka yltää jopa 3 miljoonaan A4 sivuun kuukaudessa.

– Joka puolelta katsottuna bizhub PRO –sarjamme edustaa uutta painoarvoa tuotantotulostuksessa, sanoo Jarno Ahonen, Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n markkinointijohtaja.

– Tähän yhteen järjestelmään olemme onnistuneet yhdistämään kaikki menestystekijät, jotka rakentavat perustan kestävälle liiketoiminnalle. Toimintavarmuus, nopeus, tehokkuus, joustavuus ja tuottavuus ovat juuri näitä menestystekijöitä, Ahonen jatkaa.

Tulostuslaatu on yksi uudenaikaisen tuotantojärjestelmän tärkeimmistä
ominaisuuksista. 120 sivun minuuttivauhdilla tulostavat bizhub PRO 1200 ja bizhub PRO 1200P (pelkkä tulostinversio) ja 105 sivun minuuttivauhdilla tulostava bizhub PRO 1051 säilyttävät korkean tulostuslaadun tuottavuuden säilyessä korkeana. Konica Minoltan uraauurtavalla LED-valotusteknologialla saavutetaan peräti 1200 dpi:n tulostustarkkuus ja 256 harmaasävyn toisto – rasterointimenetelmästä tai linjatiheydestä riippumatta. Kehittynyt ja vakaa kuvansiirtoteknologia takaa, että teksti, kuvat, piirrokset ja muut graafiset elementit toistuvat tulosteissa pienimpiä yksityiskohtia myöten. Kuvanlaatuun vaikuttaa myös olennaisesti Konica Minoltan kehittämä Simitri®-väriaine, joka tuottaa hyvin erottuvia harmaasävyjä sekä tasaisia väripintoja.

Uusi mallisto pystyy prosessoimaan pintapainoiltaan 40 – 350 g/m2 tulostusmateriaaleja. Sen lisäksi suuri paperikapasiteetti – jopa 14 000 arkkia ja 8 paperialustaa – ja väriaineen- ja paperinlisäys tuotantoa keskeyttämättä varmistavat, että tuotanto etenee ilman katkoksia ja koko laitekapasiteettia hyödyntäen. Järjestelmän uusi paperinsyöttöyksikkö on varustettu imualisteisella paperinsyötöllä, joka takaa erilaisten paperilaatujen vaivattoman käsittelyn tuotannossa. Samaa paperikasettia voidaan käyttää myös jälkisyöttöalustoina erilaisille esipainetuille materiaaleille, kuten offsetissa painetuille kansille ja värisivuille.

Painotuotteiden ammattitasoinen ja joustava viimeistely kuuluu oleellisesti tuotantoketjuun. Konica Minolta bizhub PRO 1200 -sarjaan voidaan integroida laaja valikoima painotuotteiden loppukäsittelylaitteita. Aivan uutena inline-viimeistelijänä on järjestelmään saatava täysin uusi GBC rei’itysyksikkö, joka nopeuttaa wiresidottujen kansioiden jälkikäsittelyä rei’ittämällä arkit valmiiksi sidontaa varten. Saatavina on useita aihioita, jotka soveltuvat yleisimpiin rei’itysvaihtoehtoihin, kuten arkkien kiinnittämiseen metallilankakierteellä tai muovikammalla. Konica Minoltan uusi mustavalkotuotantorunkojen lippulaiva yhdistää uutena viimeistelyssä samaan järjestelmään vihkoviimeistelijän, liimanitojan ja nitovan viimeistelijän. Vihkoviimeistelijä automatisoi vihkotuotannon ja vauhdittaa myynti-, markkinointi- sekä koulutusmateriaalin tuottamista. Vihkojen maksimikoko on 200 sivua (50 arkkia), sivujen asemointi sekä vihkojen etureunan puhtaaksileikkaus tapahtuvat automaattisesti. Tuotantolinjaan yhdistettävät liimanitojat mahdollistavat liimanidottujen kirjojen nopean inline-tuotannon, liimanidottujen kirjasten maksimipaksuus on 30 mm. Äärimmäisen joustavasti toteutettu jälkikäsittely vauhdittaa tuotantoa ja nostaa suorituskykyä, jolloin tuotantovolyymi, liikevaihto ja kannattavuus kasvavat.

– Ottaessaan käyttöön uuden mustavalkotuotantojärjestelmän, asiakkaamme hyötyvät erityisesti laajasta ja korkealaatuisesta tuotevalikoimasta, joita he voivat tarjota omille asiakkailleen. Sen lisäksi tehokas työnkulku ja tuottavuus edistää tuotantovolyymien kasvua. Kumpikin osatekijä vaikuttaa myönteisesti liiketoiminnan kasvuun ja voiton syntymiseen, Jarno Ahonen lisää.

– Me kutsumme bizhub PRO 1200 -sarjaamme juuri siksi mitä se on: lippulaivamme mustavalkotuotannon laadussa ja modulaarisuudessa. Pitkälle kehitetyn teknologian ansiosta järjestelmien laatuominaisuudet, suorituskyky ja luotettavuus täyttävät tiukimmatkin vaatimukset myös tulevina käyttövuosina.

Linkki: www.konicaminolta.fi

Share: