Komorista Landan nanopainokoneiden toimittaja

4.11.2013 08:53Uutiset » Laitteet

Japanilainen paikonekonevalmistaja Komori ja Landa Corporation tuovat yhdessä markkinoille nanotekniikkaan perustuvia arkkipainokoneita vuonna 2014. Yhtiöt ovat vahvistaneet aiemman yhteistyönsä sopimuksilla.

Landa on kehittänyt Benny Landan keksimään nanografiaan perustuvaa painotekniikkaa ja esitteli sitä Drupa-messuilla 2012. Jo silloin yhtiöt toimivat yhteistyössä painokoneen valmistamiseksi. Nyt Landa on valinnut Komorin tekniikan kaikkiin nanografialla toimiviin arkkipainokoneisiinsa ja tilannut tuotantokoneita. Landa S10-sarjan painokoneita on tarkoitus ryhtyä toimittamaan asiakkaille vuoden 2014 viimeisellä kvartaalilla.

Komori on vakuuttunut Landan tekniikasta ja on tehnyt lisenssisopimuksen nanograafisen painotekniikan ja siihen liittyvien painomusteiden käytöstä. Komori voi lisenssien avulla tuoda markkinoille nanopainokoneita omalla brändillään.

Komorin toimitusjohtaja Yoshiharu Komori uskoo, että nanografialla voi olla paljon suurempi vaikutus kuin Benny Landan aiemmin kehittämällä ensimmäisellä digitaalisella painokoneella.

Kuva: Landan tekniikkaa esillä Drupa-messuilla 2012, Landa.

Share: