Kodakin inkjet-tekniikka menee eteenpäin

19.6.2017 08:15Uutiset » Laitteet
Kodakin Ultrastream-tekniikkaa esiteltiin USA:ssa kapearataisella painokoneella. Kuva: Singprint.se.

Kodakin mukaan sen seuraavan sukulpolven Ultrastream-tekniikan kehitys etenee aikataulussaan. Nykyinen suuren volyymin inkjet-tekniikka Prosper taas valtaa alaa pakkauspainamisessa.

Kodak on esitellyt inkjet-suunnitelmiaan Daytonassa USA:ssa. Lehdistö sai ensimmäisen kerran nähdä Ultrastream-tekniikkaa toiminnassa kapearataisella painokoneella. Ultrastream on Kodakin neljännen sukupolven tekniikka jatkuvaan mustesuihkupainamiseen paperille ja muoville. Nyt sillä päästään nopeudessa 150 metriin minuutissa. Kuvan resoluutio on noussut 600×1800 dpi:ihin. Mustepisaran koko on puserrettu neljään pikolitraan, kun se Prosperissa on 10 pikolitraa. Värit ovat vesipohjaisia kuten Prosperissakin.

Uudella tekniikalla on tarkoitus kilpailla suoraan offset-tekniikan kanssa julkaisujen, mainospainotuotteiden ja pakkausten painamisessa. Ultrastream on tarkoitus lanseerata kaupallisesti vuonna 2019.

Kodakin mukaan sen Prosper-tekniikkaa käytetään jo 150:ssä pakkauspainamisen ratkaisussa maailmassa. Niihin kuuluu viimeistelyratkaisuja kartongin painamisessa ja joustopakkausten painamista. Amerikkalainen Zumbiel Packaging on ottanut käyttöön Prosper 6000S -painokoneen osana taivekartongin hybridiä painolinjaa. Linjassa on myös seitsemän fleksoyksikköä ja inline-stanssi.

Share: