Kodak hakee kasvua Stream-tekniikalla

7.12.2009 01:00Uutiset » Laitteet

Kodak esitteli viime vuoden Drupa-messuilla ensi kerran uuden Stream-mustesuihkutekniikan. Tänä vuonna markkinoille tulivat Stream-tekniikkaa käyttävät Prosper-tulostuspäät, jotka voidaan asentaa osaksi rotaatiopainokonetta. AGI haastatteli Kodakin Robert Karlssonia ja kysyi tilannepäivitystä.

– Prosperin merkitys on suuri. Aikaisemmin mustesuihkutekniikkaa on käytettu pääosin transaktio- ja laskutuloksessa, joissa korkea nopeus mutta alhainen laatu on ollut hyväksyttävää. Kodakin Stream-tekniikka tarjoaa offsetlaatua niin nopeudessa, laadussa kuin käyttökustannuksissakin. Sen vuoksi Stream on hyvin kiinnostava myös perinteisille painoille, kertoo Kodak Ruotsin Robert Karlsson

– Esimerkiksi uudet Prosper
S10 -tulostuspäät voidaan yhdistää olemassa olevaan rotaatiopainokoneeseen tai jälkikäsittelykoneeseen.

Pohjoismaiset painot eivät ole vielä osoittaneet merkittävää kiinnostusta Kodakin mustesuihkuratkaisuihin, vaikka varsinkin Suomessa on asennettuna joitakin Kodakin Versamark-mustesuihkulinjoja. Versamark käyttää jatkuvan mustesuihkutuksen tekniikkaa. Kodakin uusi Stream-tekniikka tulee Karlssonin mukaan kuitenkin lisäämään kiinnostusta nopeisiin mustesuihkuratkaisuihin.

– Vallalla on ollut kahdenlaista mustesuihkutekniikkaa: jatkuva mustesuihkutulostustekniikka (continuous inkjet) sekä Drop-On-Demand-tekniikka. Jatkuva mustesuihkutekniikka on nopea ja varma, mutta ei niin laadukas tulostusjäljeltään. Drop-On-Demand on puolestaan laadukas mutta hidas. Stream-tekniikka yhdistää näiden kahden tekniikan parhaat puolet: sekä korkea laatu että nopeus, Karlsson täsmentää.

Lisää Stream-tekniikasta tästä.

Share: