Kirjoja ja vihkoja entistä automaattisemmin

26.4.2016 09:13Uutiset » Laitteet
Bourgin arkkien käsittelylaite BPM.
Bourgin arkkien käsittelylaite BPM.

Kolme jälkikäsittelyalan yritystä esittelee Drupassa yhdessä uusia ratkaisuja kirjojen ja vihkojen tuotannon automatisointiin. Yksi uusi ratkaisu on isoista painoarkeista erikokoisia julkaisuja tekevä laite.

Bourgin mukaan uusi BPM on alan ensimmäinen skaalautuva arkkien käsittelylaite. Sen avulla voidaan automatisoida kirjojen ja vihkojen tuotantoa. Laite tekee isoista painoarkeista (maksimi 600 x 370 mm) erikokoisia arkkeja, jotka voidaan syöttää suoraan esimerkiksi Bourgin liimanidontalaitteeseen tai vihkosidontalaitteeseen.

Yhteisen Drupa-osaston ovat rakentaneet C.P.Bourg, Watkiss Automation ja Challenge Machinery, jotka kaikki valmistavat jälkikäsittelylaitteita digi- ja offset-tuotantoon. Yhteisen osaston nimi on ”The Centre of Print Finishing Excellence”.

Yhtiöt tekevät paljon yhteistyötä tarjotakseen integroituja jälkikäsittelyratkaisuja. Messuosastolla on Bourgin arkkien syöttölaite yhdistettynä Watkissin vihkosidontalaitteeseen. Esillä on myös Bourgin BPM yhdistettynä Challengen leikkuriin sekä Challengen on-demand -kirjaleikkuri in-line ja near-line-syöttöratkaisuilla.

Drupa halli 06 osastot C41–C61.

Share: