Inkjet-tulostuspäihin uutta tarjontaa

3.6.2016 13:41Uutiset » Laitteet
Ricohin uusi MH5220 tulostuspää.
Ricohin uusi MH5220 tulostuspää.

Ricoh lanseerasi Drupassa uuden teollisen mustesuihkutulostuspään, joka on tarkoitettu muun muassa etikettien, pakkausten ja suurkuvagrafiikan tuotantoon.  Myös Xaar julkisti uuden korkean resoluution tulostuspään.

Ricohin uusi MH5220 on osa yhtiön laajaa teollisten tulostuspäiden valikoimaa. Tulostuspää tulee myyntiin kesällä 2016. Siinä on 1 280 suutinta 4 x 320 -kokoonpanossa, joilla saavutetaan korkea resoluutio ilman tulostuspisteiden rakeisuutta. Tulostaa voi 1 200 dpi:n resoluutiolla useilla tulostuspäillä porrastetulla kokoonpanolla.

Multi-drop-ominaisuuden ansiosta pisarakoko voi vaihdella välillä 2,5~–9 pl. Ruostumattomasta teräksestä tehty laite on kestävä. Laitteessa voidaan käyttää korkean viskositeetin musteita ja UV-säteilyä kestäviä musteita.

Ricoh tiedotti myös strategisesta yhteistyöstä tulostuspäiden valmistaja Zaarin kanssa ohuiden filmien piezo-tulostuspäiden kehittämisessä. Yhteistyöllä tähdätään ylivoimaiseen tekniikkaan sekä laajempaan tuotevalikoimaan.

Ensimmäinen uuteen yhteistyöhön perustuva tuote oli esillä Xaarin osastolla Drupassa. Se oli Xaar 1201 GSp5-tulostuspää.

Xaarin uusi 5601 3p0 -tulostuspää.
Xaarin uusi 5601 3p0 -tulostuspää.

Xaarilta uusi korkea resoluution tuotesarja
Xaar kertoi myös yhteistyöstä GIS-yhtiön kanssa hallintakomponenttien ja mustesyöttökomponenttien toimittamisesta sekä myynnistä Xaarin uuteen 5601-tuoteperheeseen optimoituna.

Xaarin 5601-tuoteperhe julkistettiin messuilla ja yhtiön mukaan se asettaa uuden standardin mustesuihkutulostamisessa. Sarjan tuotteet käyttävä Xaarin Thin Film Piezo Silicon MEMS -tekniikkaa. Niiden resoluutio perustuu yli 5 600:een suuttimeen, jotka voivat tulostaa 6 litraa mustetta tunnissa. Uudessa tuotteessa on myös monia muita innovaatioita, jotka lisäävät laatua ja käytettävyyttä sekä vähentävät kustannuksia.

Yhtiön mukaan uuden tulostuspään pieni pistekoko ja erinomainen tuottavuus tekevät siitä ideaalin välineen tekstiilien, laminaattien, mainospainotuotteiden ja kartongin painamiseen. Tuotesarjan ensimmäinen tuote Xaar 5601 3p0 on saatavilla vuoden 2016 lopussa.

SII Printekin uusi RC1536-tulostuspää.
SII Printekin uusi RC1536-tulostuspää.

SII Printekiltä leveä tulostuspää
Seiko-konserniin kuuluva SII Printek esitteli Drupassa erityisleveän (108 mm) jatkuvasti kiertävän musteen tulostuspään. Leveys mahdollistaa tulostusyksikön rakentamisen vähemmästä määrästä tulostuspäitä. Uusi RC1536-tulostuspää toimii matalalla jännitteellä, jolloin ajoelektroniikkainvestointi ja virran kulutus on pienempi.

Tulostuspäällä voidaan tulostaa 8 harmaasävytasoa. Musteen pisarakoko on 13-100 pl. Tämä on riittävä taso nopeaan teolliseen tuotantoon. Valmistajan mukaan laite soveltuu monenlaisille materiaaleille kuten keraamisille tiilille, aaltopahville, tekstiileille, lakkaukseen, 3D-sovelluksiin ja painettuun elektroniikkaan.

Kiinteää inkjet-tulostuspäätä tarjoava Memjet ei esitellyt messuilla uusia tuotteita, mutta yhtiö julkisti useita uusia OEM-partnereita, joiden laitteita oli esillä. Näitä olivat New Solution, Digikett ja XYZ-printing. Messuilla Memjetin tekniikkaa oli esillä kaikkiaan noin kymmenessä laitteessa.

Reino Lantto

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: