HP ja KBA esittelivät digitaalisen pakkauspainokoneen

7.12.2015 08:30Uutiset » Laitteet
Uuden painokoneen 2,8 metriä leveä painorata voidaan jakaa useisiin kaistoihin, joissa voidaan painaa samanaikaisesti useita eri töitä. Kuva HP.
Uuden painokoneen 2,8 metriä leveä painorata voidaan jakaa useisiin kaistoihin, joissa voidaan painaa samanaikaisesti useita eri töitä. Kuva HP.

HP ja KBA ovat esitelleet yhdessä kehittämänsä digitaalisen pakkauspainokoneen. HP PageWide Web Press T1100S on suunniteltu aaltopahvipakkausten materiaalien joustavaan tuotantoon. Ensimmäisen koneen on tilannut Englannin DS Smith Packaging -yhtiö.

Mustesuihkulla toimivan nelivärisen painokoneen painoradan leveys on 2,8 metriä. Tiedotteen mukaan laite avaa uusia mahdollisuuksia pakkausten tuotantoon erikokoisina ja eripituisina sarjoina. Lyhyiden sarjojen tekemisestä tulee kustannustehokasta, ja jokaisesta pakkauksesta voidaan tehdä erilainen.

Laitteessa on runsaasti esipäällystystoimintoja. Niiden avulla voidaan painaa standardilaatuisille päällystetyille ja päällystämättömille lainereille, joiden grammapaino voi olla 80–400 grammaa neliötä kohti. Erilaisilla in-line ja near-line -laitteilla voidaan päällystää materiaalia laadun optimoimiseksi.

Laitteella voidaan painaa parhaimmillaan 183 metriä minuutissa ja 30 600 neliömetriä tunnissa. Painorata voidaan jakaa moneen kaistaan, joissa voidaan painaa rinnakkain eri töitä.

DS Smith Packaging ottaa painokoneen tuotantoon ensimmäisenä asiakkaana keväällä 2016. Yhtiön mukaan laite tarjoaa huomattavasti suurempaa tuottavuutta ja joustavuutta kuin perinteinen analoginen tekniikka, erityisesti lyhyissä ja keskipitkissä tuotantosarjoissa. Laitetta voidaan käyttää taloudellisesti myös pitemmissä ajoissa.

Share: