HP Indigoon melkein tuplanopeus

11.3.2008 15:20Uutiset » Laitteet

HP Indigosta julkaistaan drupassa kokonaan uuden sukupolven laite. Uutuuden nimi on HP Indigo 7000 (kuvassa), jonka nopeus tulee olemaan 120 sivua minuutissa. Laitteen toimitukset alkavat heti drupan jälkeen.

Kyseessä on HP Indigo -digitaalipainokoneiden kolmas sukupolvi. Edellistä HP Indigoa, mallia 5500, tullaan jatkossa tarjoamaan 7000:sen edullisempana ja hitaampana versiona, mutta samalla laadulla. HP Indigon rullakoneissa yritys lanseeraa puolestaan laitteen mallia WS6000, joka tekee 30 metriä minuutissa nelivärisenä.

HP ilmoitti jo nyt hyvin varhaisessa vaiheessa myös yhdestä ensi vuoden uutuudestaan. Kyseessä on mustesuihkutekniikkaan perustuva tulostinlaite, joka tekee 2400 väripintaa minuutissa. Tekniikka pohjautuu HP:n äskettäin lanseeraamaan Edgeline-tekniikkaan, jota yhtiö on nyt hyödyntänyt toimistotulostimissaan. Näin ollen HP:lla onkin Edgeline-teknologian suhteen kovia odotuksia.

Suurkuvapuolella yhtiö aikoo esitellä mahdollisuuden käyttää liuotinvärien sijasta lateksivärejä. Ympäristökysymykset näyttelevätkin HP:lle suurta roolia ja se uskoo vahvasti lateksivärien tuloon – joka tosin vaatii asiakkailta investointeja täysin uusiin suurkuvatulostimiin.

Peter Ollén
Lisätietoja www.visutech.fi.

Share: