Heidelbergin koneilla useita korvausinvestointeja

19.12.2013 08:59Uutiset » Laitteet

Arkkipainotalojen investointisuma on ehkä purkautumassa, ja korvausinvestoinnit ovat lähteneet liikkeelle. Näin voisi päätellä siitä, että Suomen Heidelberg on julkistanut kolmen tehokkaan Speedmaster-painokoneen kaupat. Niillä korvataan yhteensä kahdeksan vanhaa offsetpainokonetta.

Forssan Kirjapaino on hankkinut 8-värisen, lakkayksiköllä ja rulla-alistuksella varustetun Heidelberg Speedmaster XL 106 8-P+L 18K -painokoneen, joka on varustettu AutoPlate XL -levynvaihdolla, Prinect Inpress Control -värinhallinnalla ja kaikkiaan täydellisellä automatiikalla. Uusi kone korvaa neljä arkkipainokonetta.

Waasa Graphics on investoinut uuteen Heidelberg Speedmaster XL 75 8-P-L LE UV -koneeseen. Kone on 8-värinen lakkayksiköllä varustettu UV-kone, jossa käytetään Heidelbergin uusinta Low Energy UV -teknologiaa. Koneessa on myös täysautomaattinen AutoPlate XL -levynvaihto ja Prinect Inpress Control -värinhallinta. Uusi kone korvaa kaksi arkkipainokonetta.

Oulussa toimiva Joutsen Median Painotalo investoi viisiväriseen Heidelberg Speedmaster XL 105 -koneeseen. Se korvaa kaksi neliväristä B1-formaatin Speedmasteria.

Lisäksi Punamusta Tampere on hankkinut Suprasetter 145 -tulostimen ja Offset Ulonen investoi Linoprint C 751 -digipainokoneeseen.

Kuvassa Heidelbergin Speedmaster XL 75.

Share: