Heidelberg Suprasetter ja Agfa-levyt Markprintille

1.10.2012 08:36Uutiset » Laitteet

Heidelberg Suprasetter A75

Lahtelainen kirjapaino Markprint on hankkinut Heidelberg Suprasetter A75 -levytulostimen. Samassa yhteydessä tehtiin sopimus Agfa Elite Pro -termolevyjen käyttämisestä tulostimessa. Markprintin vanha, violettia levytekniikkaa käyttävä tulostin oli ehtinyt jo korkeaan ikään, joten tuotannon tehostaminen ja häiriöttömän tulostamisen varmistaminen vaati sen uusimista.

– Heidelberg Suprasetter on hyvä ja kaunis tulostin, joten sellaisen hankkiminen sopi meille hyvin. Jouni Mäkinen tarjosi laitetta meille jo jonkin aikaa sitten, mutta kehityskone oli mielestäni kovin ruma. Nyt Mäkinen oli löytänyt myös kauniin kehityskoneen, joten pääsimme kauppoihin, naurahtaa persoonallisena visualistina tunnettu tuotantojohtaja Matti Pukkila.

– Aivan samalla tavalla meidän suuri Speedmaster-painokoneemme on kaunis! Sen massoituksessa, muotoilussa ja väreissä on harmoniaa, joka minun silmissäni näyttää kauniilta.

Markprint tunnetaan poikkeuksellisista painotöistään, joita talossa tuotetaan UV-varustellulla 5-värisellä Heidelberg Speedmaster XL 75 -hybridikoneella. Pukkila on kehittänyt metallifolioiden, muovimateriaalien, UV-värien ja lakkausten yhdistelmät tasolle, jota ihastellaan Heidelbergin tehtaalla asti.

Prosessi pilkun päälle kuntoon

Pukkila kertoo, että uuden tulostimen ja levyjen myötä koko prosessi ”ajetaan alas” ja rakennetaan Heidelbergin asiantuntijoiden kanssa nollasta lähtien paikalleen.

– Nyt on hyvä hetki aloittaa kaikki alusta ja varmistaa koko prosessin toimivuus pilkun päälle paikalleen, painottaa Pukkila. – Tulostimen, levymerkin ja koko levytekniikan vaihto on iso homma ja siihen menee monta päivää, mutta se täytyy tehdä oikein.

Suprasetter A75 on varustettu Dual Top Loader -levynlatauksella, jossa tulostin ottaa automaattisesti levyt kahdesta eri kasetista. Pukkilan mukaan tällä on heille suuri merkitys, koska pienen ja suuren koneen levyt voivat olla tulostimessa samanaikaisesti. Mahdollisen levyvaurion sattuessa korvaava levy voidaan tehdä nopeasti muun tulostuksen välissä ja säästää merkittävästi turhaa odotusaikaa.

Uusi tulostin on myös nopeampi kuin vanha. Tulostimessa tapahtuva levyn rei’itys varmistaa kohdistuksen ja on omiaan nopeuttamaan kuntoonlaittoa. Tärkeää on myös se, että termolevyjä voidaan käsitellä normaalissa päivänvalossa, joten pimiötyöskentelyä ei enää tarvita.

Agfa Elite Pro -levyillä on Heidelbergin tuotepäällikkö Jouni Mäkisen mukaan monia etuja:

– Levyt on tehty UV-/hybridipainamiseen ja niiden UV-värien kestävyys on erinomainen. Termolevyjen piste on erittäin terävä ja ne ovat varsin immuuneja prosessin pienelle elämiselle. Agfa Elite Pro -levyjen painoskestävyys on erittäin hyvä ja levy on herkkä, eli valotus tapahtuu nopeasti. Kaiken kaikkiaan tähän käyttöön paras levy, mitä markkinoilta löytyy.

Share: