Heidelberg panostaa lisää mustesuihkuun

1.10.2015 09:00Uutiset » Laitteet

Heidelberg aikoo tuoda markkinoille useita erilaisia mustesuihkutekniikalla toimivia painokoneita. Labelexpo-messuilla kävi ilmi, että yhtiö aikoo lanseerata Drupa-messuille B1-koon mustesuihkukoneen, joka on tarkoitettu taivekartongin painamiseen. Laite perustuu Speedmaster-painokoneeseen, johon on sovitettu Fujifilmin Samba-tulostuspäät. Laitteella voidaan painaa tavallisille kartonkilaaduille.

Uutisen kertoi Heidelbergin johtaja Jason Oliver Printweek-lehdelle. Yhdelle puolelle painava ja vesipohjaisilla väreillä toimiva laite kilpailee suoraan Landan suunnitteleman nanopainokoneen kanssa. Sekin on tarkoitus lanseerata Drupa-messuille. Markkinoilla ei nyt ole B1-koon arkkikonetta, joka toimisi mustesuihkulla.

Heidelberg suunnittelee myös väriversiota Jetmaster Dimension-laitteelle, joka on tarkoitettu kolmiulotteiseen esinetulostukseen.

Gallus DCS340_rechts-web

Labelexpo-messuilla Heidelbergin tytäryhtiö Gallus esitteli yhteistyössä Fujifilmin kanssa kehitetyn DCS 340 -hybripainokoneen (kuvassa), jossa yhdistetään  fleksopainotekniikkaa ja mustesuihkupainamista etikettien tuotannossa. Kone toimitetaan Heidelbergin kehittämällä Prinect Digital Frontend -ohjelmistolla. DCS 340 -painokoneita on tuotannossa jo kaksi, ja 10 tilausta on tehty. Gallus tutkii myös kevyen kartongin painamista laitteella.

Share: