Heidelberg ja Fujifilm julkistivat B1-inkjetkoneen

23.2.2016 08:24Uutiset » Laitteet
Kuva: Primefire 106 -painokone, Heidelberg Druckmaschinen.
Kuva: Primefire 106 -painokone, Heidelberg Druckmaschinen.

Heidelberg ja Fujifilm ovat julkistaneet lisää tietoja uudesta B1-koon mustesuihkupainokoneestaan. Se esitellään ensimmäistä kertaa Drupa-messuilla. Markkinoille koneen odotetaan tulevan vuonna 2017.

Uusi Primefire 106-painokone on suunnattu erityisesti pakkauspainamiseen, mutta se soveltuu myös mainospainotuotteiden painamiseen. Digitaalinen tekniikka mahdollistaa muuttuvan datan painamisen, kustomoinnin ja kohdistetun markkinoinnin tuotteiden teon.

Uusi kone pystyy painamaan 2 000 arkkia tunnissa optimilaadulla. Tavoitteena on jatkossa 5 000 arkin nopeus standardilaadulla. Laitteessa on korkealaatuinen kuivatusyksikkö sekä päällystysyksikkö. Tiedotteen mukaan painojälki vastaa offsetpainamisen jälkeä.

Koneessa käytetään Fujifilmin Diamtix Samba -tulostuspäitä, joilla saavutetaan 1200 x 1200 dpi:n resoluutio. Värit ovat vesipohjaisia pigmenttivärejä, jotka täyttävät elintarvikepakkausten turvamääräykset.

Uusi digitaalinen painokone ehtii ensimmäisenä markkinoille tässä kokoluokassa. B2-koon inkjet-arkkikoneita ovat markkinoille tuoneet jo Fujifilm ja Komori. Konica Minolta on myös julkistanut KM-1 koneen, joka esitellään Drupassa. Heidelberg ja Fujifilm kehittivät uuden painokoneensa 15 kuukaudessa.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: