Heidelberg investoi digitaaliseen tekniikkaan

8.4.2014 08:56Uutiset » Laitteet

Heidelberg aikoo panostaa paljon digitaaliseen tekniikkaan lähivuosina. Konsernin tavoitteena on kolminkertaistaa liikevaihtonsa digitaalisilta markkinoilta muutamassa vuodessa. Tavoitteen saavuttamiseksi Heidelberg tekee yhteistyötä useiden digipainolaitteita valmistavien yrityksen kanssa. Pääkumppanit ovat nyt Fujifilm ja Ricoh.

Heidelberg järjesti 2.4. tiedotustilaisuuden digitaalisista panostuksistaan. Noin kolmasosa konsernin tutkimusresursseista työskentelee nyt digitaalisten ratkaisujen parissa. Konsernijohtaja Gerold Linzbachin mukaan Heidelberg pystyy tarjoamaan uniikkeja offsetin ja digitaalisen tekniikan yhdistäviä ratkaisuja useille markkina-alueille.

Heidelberg investoi erityisesti mustesuihkutekniikkaan. Ensimmäinen Fujifilmin kanssa tuotettu mustesuihkulaite tulee markkinoille syksyllä. Se on etikettipainokone. Myös 4D-tulostimia kehitetään, joka on täysin uutta konsernille.

Ricohin kanssa Heidelberg on tehnyt yhteistyötä kolme vuotta ja tarjonnut markkinoille Linoprint C-digipainokoneita. Niitä on myyty lähes 400.

Kuva: 4D-tulostin, Heidelberger Druckmaschinen AG.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: