Grafitriolle uusia laite-edustuksia

20.1.2017 08:00Uutiset » Laitteet
Grafitrio työllistää sekä isän että pojan. Vasemmalla yhtiön pitkäaikainen vetäjä Kurre Wahlstedt ja oikealla Rasmus Wahlstedt.

Yhdysvaltalainen Challenge Machinery Company ja Grafitrio Oy ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen Challenge-viimeistelylaitteiden edustuksesta Suomessa ja Virossa. Lisäksi Grafitrio aloittaa itävaltalaisten Merlin-kostuttimien myynnin.

Challenge Machineryn historia ulottuu jopa vuoteen 1887, jolloin yhtiö alkoi valmistaa paperileikkureita. Nykyisin yhtiö valmistaa erilaisia viimeistelylaitteita sekä perinteisen että digitaalisen painamisen yrityksille. Yhtiöllä on muun muassa tehokkaita kolmisivu- ja kolmikanttileikkureita kirjatuotantoon, paperileikkureita sekä hydrauliikalla toimivia kulmanpyöristäjiä.

– Challengen laitteet sopivat nykyaikaisille painotaloille, jotka painavat esimerkiksi kuva-, pehmeäkansi- ja kovakansikirjoja. Laitteilla voidaan tehdä pieniä ja keskisuuria sarjoja. Challengen CMT TC -automatiikka mahdollistaa jopa yhden yksittäisen kirjan leikkauksen kerrallaan, sanoo Grafitrion toimitusjohtaja Kurre Wahlstedt.

Itävaltalainen Merlin Technology ja Grafitrio Oy ovat myös sopineet jälleenmyyntiyhteistyöstä. Merlin valmistaa huippulaadukkaita ilmankostuttimia, ja yrityksellä on useita patentteja valmistamilleen kostuttimille.

– Merlinin Core ja Alpha -korkeapaineilmankostuttimet pieniin ja suurin tiloihin ovat yhtiön tärkein vientituote. Lisäksi Merlin valmistaa ultraääni- ja paineilmakostuttimia. Uutuutena on patentoitu AIR-C Rotalamella -mallisarja, kertoo Wahlstedt.

Share: