Fujilta uusi UV-mustesuihkutulostin

31.10.2012 12:41Uutiset » Laitteet

Fuji Acuity Advance Select

Fujin UV-suurkuvatulostinperheen uusin tulokas on Acuity Advance Select. Uutuus hyödyntää Acuity Advance -sarjan ominaisuuksia ja tarjoaa valmistajan mukaan entistäkin korkeampaa laatutasoa ja uusia ominaisuuksia. Yksi tärkeimmistä uusista ominaisuuksista on se, että Acuity Advance Select -tulostimeen on saatavilla jopa kahdeksan värikanavaa. CMYK-perusvärisarjan lisäksi käytettävissä ovat lisämagenta ja lisäsyaani sekä valkoinen ja lakka. Värien tulostusjärjestystä voidaan ohjata monella eri tavalla.

Acuity Advance Select -tulostin täydentää hiljattain markkinoille tulleen rullasyöttöisen LED-UV-tulostimen, Acuity LED1600, ominaisuuksia. Molemmissa tulostimissa on nyt kahdeksan värikanavaa ja värikerroksen päälle voidaan tulostaa ”lakkamainen” kirkas väri yhdellä ajolla.

Materiaalivalikoima laajenee

Valkoinen ja kirkas lakkaväri laajentavat Acuity Advance Select -tulostimen materiaalivalikoimaa, koska tulostamiseen voidaan käyttää muitakin kuin valkoisia materiaaleja. Lisäksi tulostuspalveluiden tuottajat voivat tehdä kohdelakkaefektejä tai koko kuvan peittäviä lakkaefektejä. Kaikki tämä onnistuu yhdellä tulostimella eikä vaadi mitään erillistoimenpiteitä ajon aikana. Acuity Advance Select -tulostimen sovellusvalikoima on sen ansiosta entistä monipuolisempi, ja lisäarvoa tuottavia efektejä voidaan tuottaa entistä tehokkaammin.

Vaihtoehtoisesti voidaan tulostaa kahdella valkoisella värillä, mikäli halutaan parantaa valkoisen värin densiteettiä. Se voi olla hyödyllistä etenkin silloin, jos tulostetaan vaativia taustavalaistuja painotuotteita. Kahta lisäkanavaa voidaan käyttää myös ylimääräisen syaanin ja magentan tulostamiseen. Se auttaa saavuttamaan paremman laatutason tuotantotulostus-moodissa, jolloin voidaan tulostaa vaativampia töitä jopa 25 prosenttia tavallista nopeammin.

Tulostin käyttää Fufijilmin omia Uvijet-värejä, jotka perustuvat yhtiön patentoimaan ‘Micro-V’ -dispersiotekniikkaan, jonka avulla väri saadaan tarttumaan hyvin erilaisille tulostusmateriaaleille. Myös värivoimakkuus ja kulutuksenkesto ovat Fujin mukaan erinomaisia.

Myös rullayksikkö

Muiden Acuity Advance -mallien tapaan Selectissä on optiona rullayksikkö, jonka avulla voidaan tulostaa hyvin erilaisille joustaville materiaaleille. Operaattori voi esimerkiksi valmistella jäykän materiaalin sillä aikaa syöttölaitteeseen, kun rullamateriaalia vielä tulostetaan.

Myös tulostimen imupöytää on laajennettu ylimääräisillä imualueilla. Yhdessä uusien työnkäsittelymahdollisuuksien kanssa ne helpottavat monimutkaisempien tai useita tulostussarjoja vaativien töiden tulostamista tarkasti. Nämä parannukset vähentävät manuaalisten korjailujen tarvetta ja lisäävät tuotannon tehokkuutta.

Share: