Epsonilta kaksi uutta suurkokotulostinta

6.8.2008 12:01Uutiset » Laitteet

Epson tuo syksyllä myyntiin uudet 24 ja 44 tuuman suurkokotulostimet. Epson Stylus Pro 7900 ja 9900 -tulostimia voidaan käyttää perinteisten tuotanto- ja vedostusympäristöjen lisäksi taide- tai valokuvatulostuksessa tai muissa vaativaa värinhallintaa vaativissa kohteissa.

Erityisesti pakkausteollisuus ja flexopainot vaativat vedoksilta offset-painamiseen verrattua laajempaa sävytoistoa ja spottivärien hallintaa. Uusi 11-värijärjestelmä on kehitetty näitä vaatimuksia noudattaen. Vedostimiin voidaan lisäksi liittää optiona Epson SpectroProofer™ mittalaite, jonka avulla kalibrointi ja värioikeellisuuden todennus helpottuvat. Molempia uusia tulostimia suositellaankin näiden ominaisuuksien johdosta etävedostuskäyttöön (Remote Proofing).

Uusi tulostinmekanismi pohjautuu Epson MicroPiezo TFP ™(Thin Film Piezo) kirjoitinpään ominaisuuksiin. Samaa kirjoitinpäätä on Epson käyttänyt vuonna 2007 julkaistussa Stylus Pro 11 880 -tulostimessa. Epson MicroPiezo TFP ™ -teknologia pystyy rakentamaan täysin pyöreän pisteen, jonka tarkkuus ja muoto voidaan hyödyntää aina 2880 dpi:n tulostusresoluutioon saakka.

Myös suuttimien määrää on lisätty kaksinkertaiseksi aiemman sukupolven tulostimiin verrattuna. Tämä lisäys mahdollistaakin maksimituotantonopeuden noston jopa 40 neliöön tunnissa. 10-kanavainen MicroPiezo TFP™ -kirjoitinpää laajentaa sävytoiston kattamaan vaativimmankin käyttäjän tarpeet.

Epson Stylus Pro 7900 ja Stylus Pro 9900 käyttävät uusia viidennen sukupolven pigmenttimusteita. Uusi Epson UltraChrome™ HDR ( High Dynamic Range) on 11 värin järjestelmä, joka käsittää seuraavat värit: photomusta, mattamusta, neutraaliharmaa, vaalea neutraaliharmaa, syaani, kirkas magenta, keltainen, vaalea syaani, kirkas vaalea magenta, oranssi ja Vihreä.

Musteita on saatavana isoissa sekä 350 että 700 millilitran kaseteissa. Musteiden kehittelyssä on hyödynnetty Epson UltraChrome™ K3 Vivid Magenta -teknologiaa, johon on lisätty uusina väreinä nyt oranssi ja vihreä. Uudet osavärit lisäävät sävyjä kirkkaan vihreän ja keltaisen sekä keltaisen ja punaisen toiston alueella. Oranssi osaväri vähentää ihonsävyjen rakeisuutta ja antaa pehmeämmän lopputuloksen aikaisempaan Epson-teknologiaan verrattuna.

Lisätietoja:
Epsonin suurkokotulostimien maahantuoja, PeopleGroup, puh. 010 2307300.

Share: