Epson esittelee Fespassa uuden liuotintulostimen

9.2.2012 09:51Uutiset » Laitteet

Epson Surecolor SC-S30600

Epson esittelee vajaan kahden viikon päästä käytävillä Barcelonan Fespa Digital -messuilla uuden SureColor SC-S30600 -suurkuvatulostimen. Kyseessä on 64 tuuman (162 cm) leveydeltä tulostava ja liuotinpohjaista mustetta käyttävä rullasyöttötulostin. Epsonin mukaan uutuus rikkoo hintansa ja suorituskykynsä suhteen rajoja omassa kovasti kilpaillussa laitesegmentissään.

SureColor SC-S30600-tulostimen suunnittelussa on Epsonin mukaan alusta alkaen pyritty tehokkaaseen ja ympäristöä säästävään tuotantoon mahdollisimman pienillä kokonaiskustannuksilla. Laite tukee monipuolista tulostusta aina julisteista, bannereista, taustavalaistuista paneeleista ja myyntipistemateriaaleista ajoneuvografiikkaan, sisustukseen ja messugrafiikkaan. Laitteessa voidaan käyttää monenlaista rullamateriaalia, ja tulostus onnistuu luotettavasti ja edullisesti myös vinyylille, PVC-muoville, valokuvapaperille ja yleisesti käytetyille julistemateriaaleille.

Epson Europen Senior Product Manager Marco van Niekerk sanoo:

– SC-S30600-tulostimen asennus on nopeaa ja helppoa. Raskaiden materiaalirullien syöttöön tarvitaan tavallisesti kaksi henkilöä, mutta SC-S30600:n ainutlaatuisen liitännän ansiosta käyttäjä voi nyt helposti tehdä sen yksin. Materiaalin kiristäminen on perinteisesti tehty tulostimen etuosasta käsin, mutta nyt kireyden voi säätää sekä edestä että takaa. Näin käyttäjien ei tarvitse tuhlata aikaa edestakaisin kulkemiseen. Tämä vähentää tulostuksen valmisteluaikaa ja tehostaa tuottavuutta.

Nopeimmillaan vajaa 30 neliömetriä tunnissa

Tulostustyöt valmistuvat nopeudella 7,3–29,4 m2/h (tulostustilan mukaan). Alinta arvoa käytetään erityisesti sisäjulisteiden ja jälkimmäistä ulkojulisteiden tulostuksessa. Vaativimmissa töissä voidaan hyödyntää tarkkaa, 1440 × 1440 dpi:n tulostustilaa.

Epson on kehittänyt uuden musteen, jonka nimi on UltraChrome GS2. Se on suunniteltu varta vasten S-30600-tulostinta ja Epsonin uuden sukupolven TFP-tulostuspäitä varten. UltraChrome GS2 pohjautuu UltraChrome GS-musteeseen (käytössä esim. Epson Stylus Pro GS6000 ‑tulostimessa), ja sen keltavärikoostumus kestää valoa entistä paremmin. Hajuton ja nikkelitön UltraChrome GS2 ei vaadi erityistuuletusta, minkä ansiosta SC-S30600-tulostinta voi käyttää toimistoympäristössä.

Epson SureColor SC-S30600 tulee myyntiin maaliskuussa 2012. Laitetta esitellään Epsonin osastolla (E20) Fespa Digital 2012-messuilla Barcelonassa 21-24.2.

Share: