EFI:n digitaalinen tarrakone Graficenterin myyntiin

11.12.2008 10:45Uutiset » Laitteet

Jälleenmyyjäyritys Graficenter on ottanut arsenaaliinsa yhdysvaltalaisen EFI:n valmistaman Jetrion-digitaalipainokoneen. EFI Jetrion 4000 on teolliseen tarrojen ja etikettien tulostukseen soveltuva digitaalinen painokone.

Jo pidemmän aikaa on etenkin tarrapainantaan käytetty kapearataisia fleksopainokoneita. Kapearataiset fleksopainokoneet ovat painonopeutensa puolesta tehokkaita, mutta painosäätöihin ennen varsinaista painamista on kulunut Graficenterin mukaan usein jopa 60 % käyttöajasta. Myös fleksopainolevyt ovat kalliita ja kuntoonlaitto vie oman aikansa. Niinpä EFI INC (USA) on siirtänyt tarrapainamisen digiaikaan. Se on yksi tehokkaimmista markkinoilla olevista digitaalista tarrapainokoneista.

Graficenterin mukaan uusi EFI Jetrion 4000 lyhentää valmistusajan minimiin ja painaa digitaalisesti korkeatasoisesti UV-värillä. Laite on tänä vuonna esitelty graafisen alan tärkeimmillä messuilla, kuten Drupa, Label Expo Americas ja Graph Expo (Chicago). EFI Jetrion 4000 voitti myös parhaan tuotteen palkinnon (printing solution of the year -kategoriassa) EDP:n (European Digital Press Association) palkintojenjakogaalassa 2008. Painokone yhdistää useat merkittävät ominaisuudet yhteen koneeseen.

Euroopan ensimmäisen EFI Jetrion 4000 painokoneen hankkijat kertovat, että houkuttelevinta Jetrionissa ovat ensimmäisenä säästöt kustannuksissa ja se, että kone on kapearatainen. EFI:n rataleveys on 165 mm. Painomateriaali on rullamuodossa, jolloin pituus on lähes rajaton. Lähes kaikki materiaalit on käytettävissä.

EFI Jetrion 4000 painaa neljällä CMYK värillä, mutta hallitsee 92% PMS-sävyistä. Nopeasti kuivuva painoväri on taloudellisesti kilpailukykyinen ja kulutus saatu minimoitua. Erikoisuutena on kaksipuolinen painomahdollisuus. Kohdistus on EFI:n mukaan niin tarkka, että etukäteen stanssattuun materiaaliin voidaan painaa lisäpainatus. Myös ikkunatarrat ovat mahdollisia. 165 mm:n radan etuna on myös EFI Jetrionin käyttömahdollisuus pakkausteollisuudessa. Tarjolla on kotelomuodostus- ja taittolaitteistot. Graficenter huomauttaa myös, että koulutettu huoltomies ja vuosihuolto takaavat toimivan tuotannon.

EFI:n Euroopan johtaja Dave Gray vieraili Suomessa marraskuun puolivälissä ja kävi tapaamassa Graficenter Oy:n toimitusjohtaja George Harnon kanssa Suomen suurimpien tarrapainotalojen johtajia. Kiinnostus Jetrionin tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin oli todellista. Se voi muuttaa koko tuotantoketjun.

Lisätietoja:
GRAFICENTER OY
puh. 09 – 549 11 500
info@graficenter.com
www.graficenter.com

EFI Jetrion lisätietoja:
http://www.efi.com/products/production/jetrion/jetrion_inkjet_systems/4000/

Share: