EFI:n aaltopahvikone tuotantoon Espanjassa

23.1.2017 08:20Uutiset » Laitteet
EFI Nozomi C18000 -painokone.

Aaltopahvin digitaalinen painaminen kehittyy. Amerikkalainen EFI on nyt saanut ensimmäisen tilauksen Nozomi-painokoneelleen. Tilaaja on espanjalainen Hijonosa-yhtiö.

EFI esitteli Nozomi C18000 -painokoneen Drupa-messuilla keväällä 2016. Single-pass LED-inkjetkone on tiedotteen mukaan pitkälle kehitetty tuotantojärjestelmä monipuoliseen aaltopahvipakkasten painamiseen. Koneella voidaan painaa sekä ohutta että jopa kaksikerroksista aaltopahvia eri laatuvaihtoehtoina täydellä nopeudella.

Hijonosa hankki jo vuonna 2013 yhden ensimmäisistä digitaalisista aaltopahvin painokoneista. Nyt uusi leveämpi ja nopeampi kone laajentaa tuotantoa täysimittaiseksi.

Nozomi C18000 voi painaa 75 metriä minuutissa tuottaen tunnissa jopa 7 224 neliömetriä painettua aaltopahvia. Käytössä on laajimmillaan seitsemän väriä mukaan luettuna valkoinen. Painatuksen resoluutio on 360 x 720 dpi:tä. Koneessa on in-line laadunvalvontajärjestelmä.

Koneessa on myös täysin integroitu ohjelmoitava materiaalin käsittelyjärjestelmä. Painettu aaltopahvi on kierrätyskelpoista.

Share: