EFI laajentaa myös termopainatukseen

22.3.2016 10:14Uutiset » Laitteet
 EFI tuo uutta tekniikkaa termopainatukseen.Kuva Digitext.
EFI tuo uutta tekniikkaa termopainatukseen.Kuva Digitext.

EFI esitteli Fespa Digital 2016 -messuilla peräti kuusi uutta laitetta. Niistä yksi oli termopainatukseen soveltuva H1625 SD-tulostin. Se tarjoaa yhtiön mukaan mullistavaa tekniikkaa.

Termopainatuksessa (thermoforming) yhtiö uskoo tuovansa markkinoille käänteentekevää tekniikkaa. Se perustuu EFI:n uuteen SuperDraw-musteeseen, joka ei leviä ja murru tulostettavan tuotteen lämpömuovauksessa. Tämä on yleensä ongelma.

EFI:n uusi tulostin säätää väriä tuotteen pullistuviin kohtiin leviämisen estämiseksi. Tulostin tuottaa EFI:n mukaan lähes valokuvan tasoista jälkeä ja tulostaa neljällä värillä sekä valkoisella. Laitteen leveys on 1,65 metriä ja se on UV-tulostin.

EFI:n muita uutuuksia olivat liikennemerkkien tulostamiseen räätälöity H1625 RS -tulostin. Se toimii 3M:n toimittamilla erikoisväreillä ja heijastavilla materiaaleilla.

Fespassa EFI lanseerasi myös Vutek FabriVu -tulostimia mainostekstiilien painatukseen. Ne perustuvat viime vuonna ostetun italialaisen Reggiani-yhtiön tekniikkaan.

Ensi kertaa Euroopassa nähtävillä olivat nopeat Vutek-hybriditulostimet HS125 Pro ja LX3 Pro. Leveydeltään 3,2 metrisiä laitteita voi käyttää sekä rulla- että tasotulostimina.

Share: