Edullinen mutta tuottava uutuus Xeroxilta

13.6.2008 12:06Uutiset » Laitteet

Xerox julkisti Drupassa laitepuolella iGen4:n lisäksi myös muita uusia laitteita. Yksi vahva tulokas digitaalisen painamisen entry-level-markkinoille on Xerox 700 Digital Colour Press.

Xerox 700 on yhtiön mukaan digitaalinen väripainokone, jossa yhdistyvät järeät tuotanto-ominaisuudet, syöttö- ja viimeistelymahdollisuudet ja edullinen hinta. Xeroxin 700 Digital Colour Press -väripainokone pystyy käsittelemään päällystettyä paperia ja suoriutuu myös järeämmistä tulostustöistä. Vahvana valttina on koneen edullinen hankintahinta, joka jää reilusti alle 100 tuhannen euron.

Xerox 700 Digital Colour -väripainokone tulostaa 70 sivua minuutissa väreissä tai mustavalkoisena. Painokone soveltuu erityisen hyvin niille, jotka ovat juuri ottamassa käyttöön digitaalista teknologiaa (entry-level) tai laajentavat nykyistä digitaalipainamisen liiketoimintaansa. Uutuus soveltuu Xeroxin mukaan erinomaisesti valokuvakirjojen, esitteiden, suoramyyntimateriaalin, kuvastojen, kalentereiden ja postikorttien tekoon.

– Painatusalan palveluntarjoajat vaativat tuotteita, joilla voi tehdä tuottoisia täysväritulosteita. Xerox 700:ssa on runsaasti lisäarvoa tuottavia ominaisuuksia edulliseen hintaan, kertoo Riley McNulty globaalista markkinatiedon tutkimusyhtiöstä IDC:stä.

Yhä useammat yritykset hyötyvät digitaalitulostamisen laadusta ja arvosta. Samanaikaisesti perustasoisten digitaalipainokoneiden määrä jatkaa kasvuaan. Tutkimusyhtiö IDC:n tuoreen tutkimuksen mukaan yli 41 sivua minuutissa tulostavien ja 20 000–100 000 dollaria maksavien värilaitteiden tulostusmarkkina kasvoi viime vuonna edellisvuodesta 112 prosenttia Euroopassa ja 50 prosenttia Yhdysvalloissa.

Käytössä EA Toner

Digitaalinen Xerox 700 -väripainokone hyödyntää patentoitua väriaineteknologiaa (Emulsion Aggregation (EA) Toner). Keksintö parantaa täysväritulosteiden kuvanlaatua nopeissakin painotöissä. Xeroxin patentoima EA Toner on kemiallinen väriaine, jonka avulla voi tulostaa huippulaadukkaita harmaasävyjä, tasaiset väriliu’ut ja tarkat varjojen yksityiskohdat. Ympäristöystävällinen EA Toner kuluttaa tavallista vähemmän energiaa valmistuksessa ja tulostuksessa vähentäen näin ympäristövaikutuksia.

Painokone tulostaa päällystetylle ja päällystämättömälle paperille, jonka enimmäiskoko on SRA3. Tulostusmateriaali voi olla painoltaan 64-300 gsm. Automaattinen kaksipuolitulostus onnistuu papereilla, joiden paino voi olla jopa 220 gsm ja joiden pinnoite voi olla joko päällystettyä tai päällystämätöntä. Tulostustarkkuus on 2400×2400 dpi.

Xeroxin 700 -väripainokoneeseen on tarjolla runsaasti lisäominaisuuksia. Sisäänrakennetun Fiery -väritulostinpalvelimen lisäksi on saatavilla, EFI Splash RPX-iii -ohjelmisto, Fiery EX- tai Creo CX -tulostinpalvelimet sekä Xerox FreeFlow Print Server. Väripainokoneeseen saa myös lukuisia erilaisia viimeistelylaitteita. Paperinsyöttövalintoja on useita. Painokonetta voi näin hyödyntää niin tuotantokäytössä kuin painotöissä, jotka vaativat erikoisempaa tulostusmateriaalia.

Xerox 700 -väripainokone tulee Suomessa saataville kesäkuun aikana.

Lisää laitteesta:
http://www.xerox.com/digital-printing/printers/digital-press/xerox-700/spec-fifi.html

Share: