Durstin vesipohjainen painotekniikka sai asiakkaan

7.3.2017 09:06Uutiset » Laitteet
Bauernfeindin henkilökuntaa ja Durstin koneella tehtyjä tuotteita. Kuva: Durst.

Painokoneiden valmistaja Durst on toimittanut ensimmäisen vesitekniikkaansa perustuvan tasotulostimen itävaltaiselle asiakkaalle. Delta WT 250 -koneella painetaan lähinnä aaltopahvisia display-tuotteita painoväreillä, jotka ovat hajuttomia ja kelpaavat suoraan elintarvikepakkauksiin.

Durst esitteli koneen Drupa-messuilla 2016. Laite on ensimmäinen tasotulostinjärjestelmä, joka käyttää Durstin Water Technology -tekniikkaa. FEFCO:n palkitsema tekniikka on hajuton, migraatiovapaa ja painojäljeltään korkeatasoinen.

Koneen osti Bauernfeind Print + Display -yritys, joka on tiedotteen mukaan nyt saanut useita kauppoja kansainväliseltä brändiltä aaltopahvisten display-tuotteiden painamiseen. Yritys tavoittelee vuosittaista 25 prosentin kasvua nykyiselle 2 miljoonan euron liikevaihtoon. Kasvu tulee uusilta markkinoilta kosmetiikan, lääkkeiden, elintarvikkeiden ja juomien pakkauksista ja mainonnasta.

Yrityksen mukaan uusi tekniikka on tuotannossa, ja tyypilliset painosmäärät ovat välillä 100–500. Määrä voidaan nostaa helposti tuhanteen kappaleeseen. Suurin osa painatuksesta tapahtuu suoraan päällystetylle aaltopahville, mutta töitä tehdään myös kartongille ja muille materiaaleille, kuten esimerkiksi hunajakennolle.

Share: