Drupan kovin uutuus?

28.5.2008 00:54Uutiset » Laitteet

Fujifilm kertoi viime viikolla – sopivasti ennen Drupa-messuja – tuovansa markkinoille uuden B2-koon digitaalista mustesuihkutekniikkaa käyttävän arkkitulostimen. Laite kantaa toistaiseksi nimeä JetPress 720.

Mustesuihkutekniikkaa käyttävän laitteen maksimi tulostuskoko on 720 x 520 mm, joka on kaksinkertainen muihin arkkipuolen digitaalikoneisiin nähden. Näin laitteella voidaan ajaa yhdellä arkilla neljä A4-pintaa kerralla. Laitteen tulostustarkkuus on 1200 dpi neljällä harmaatasolla, joka on korkeampi kuin muiden Drupassa lanseerattavien mustesuihkukoneiden tarkkuus. Fujifilm väittää laadun olevan offset-tasoa. Nopeudessakin löytyy, sillä laite tekee 180 A4-pintaa minuutissa. Se ei ole läheskään messujen nopeinta vauhtia digitaalipuolella, mutta viittaa hyvään laatuun.

Ennusmerkit olleet nähtävissä

Uutuus on selvä merkki siitä, että Fujifilm haluaa olla vahvasti mukana digitaalimarkkinoilla. Ennusmerkit ovat olleet nähtävissä, sillä muutama vuosi sitten Fuji osti Sericolin ja Dimatixin juuri omien värien ja oman mustesuihkutekniikkansa kehittämiseen.

Mielenkiintoista on myös se, että yhteisyritys Fuji Xerox on ollut kehittämässä laitetta. Saakin nähdä miten myyntikuviot etenevät, sillä Xeroxilla on kuitenkin tavallaan kilpailevia laitteita arsenaalissaan, kuten iGen3. Lisäksi Fujifilmin jälleenmyyjät myyvät nykyään myös Xeroxin laitteita. Tämän “ongelman” ratkaisu jää nähtäväksi.

Drupassa JetPress 720 tulee olemaan yksi messujen kohokohdista. AGI raportoi kesäkuun numerossaan, miltä kone ja sen laatu messuilla vaikutti.

Jarkko Hakola

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: