Digitaalinen viimeistely kiinnosti Drupassa

30.6.2016 08:01Uutiset » Laitteet
Scodixin kimallus-tekniikalla ehostettu painotyö.
Scodixin kimallus-tekniikalla ehostettu painotyö.

Painotuotteiden viimeistelyratkaisut kiinnostivat asiakkaita Drupa-messuilla. Yksi mielenkiinnon kohteista olivat digitaalisesti toimivat laitteet. Viimeistelylaitteiden ja erikoisefektien toimittajat ovat tiedottaneet uusien laitteidensa ennätysmäisestä myynnistä.

Messut olivat kaikkien aikojen parhaat esimerkiksi Scodixille, joka toimittaa digitaalisia efektien tuottamisratkaisuja. Scodix kertoo saaneensa messuilla yli 100 uutta asiakasta 21:stä maasta. Eniten kauppaa tehtiin Scodixin suosituimmalla laitteella, joka on Ultra Pro Digital Enhancement Press. Hyvin menestyi myös Drupassa lanseerattu E106 Digital Enhancement Press, joka on tarkoitettu taivekartonkimarkkinoille.

– Digitaalisesta viimeistelystä on tulossa yhä suositumpaa, ja näemme markkinoilla valtavan potentiaalin lähitulevaisuudessa. Käyttämättömiä mahdollisuuksia on vielä paljon, mutta Drupa on korjannut tilannetta jonkin verran, sanoo Scodixin toimitusjohtaja Roy Porat.

Scodixin laitteitta voidaan käyttää offsetilla, digitaalisesti tai laminoinnilla tuotetuissa painotuotteissa.

Myös digitaalisia nuuttaus-leikkauskoneita toimittava Highcon on kertonut onnistuneensa Drupassa. Yhtiö sai tilauksia 42 miljoonalla dollarilla. Highconin asennettu laitekanta oli 30 ennen Drupaa ja se on nopeasti kaksinkertaistumassa.

– Drupa 2016 on ollut käännekohta liiketoiminnallemme ja vahvistaa visiotamme. Yhteistyömme johtavien suunnittelijoiden kanssa toi paljon kävijöitä osastollemme ja osoitti kuinka paljon painoa panemme luovaan suunnitteluun, sanoo Highconin toimitusjohtaja Aviv Ratzman.

Viimeistelyn merkityksen kasvua osoittaa myös se, että erikoisefektejä tuottavia laitteita toimittava MGI menestyi hyvin messuilla.

MGI:n JETvarnish-tekniikkaa esiteltiin messuilla yhdistettynä useisiin Konica Minoltan koneisiin. MGI oli hyvin tyytyväinen messujen myyntituloksiin, ja sanoi messujen olleen yhtiölle kaikkien aikojen paras. Kaikki myytävänä olevat laitteet menivät kaupaksi.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: