Canonin nelikko nojaa kolmen k:n prinsiippeihin

13.5.2009 14:39Uutiset » Laitteet

Vaativaan tekniseen suurkuvatulostamiseen saadaan uusia ulottuvuuksia, kun Canon julkistaa neljä uutta suurkuvatulostinta. Julkistus vahvistaa Canonin asemaa CAD- ja GIS-tulostamisen markkinalla.

Uutta teknologiaa ja innovatiivisuutta yhdistelevät laitteet (Canon imagePROGRAF iPF650, iPF655, iPF750 ja iPF755) julistavat kolmen k:n prinsiippejä: korkeaa laatua, kustannustietoisuutta ja käytettävyyttä.

Korkea laatu on ollut jo pitkään Canonin suurkuvatulostimien tunnusmerkki. Laadun takeena on Canonin ainutlaatuinen viiden värin musteratkaisu. Lopputuloksena on +/-0,1 %:n tarkkuuteen yltävä tulostusjälki. Jopa 0,02 mm ohuet viivat saadaan tulostettua tarkasti näillä uutuuslaitteilla.

Kustannustietoisuuden parantamiseksi Canon on kehittänyt seurantaohjelmiston, jolla voidaan seurata yksittäisen tulostuksen kustannuksia. Myös ylläpitoseurantaa on uudistettu: käyttäjät sekä laitteiden huoltopisteet saavat entistä tarkempaa tietoa laitteiden toiminnasta ja osien kulumisesta, mikä helpottaa samalla huoltotoimenpiteiden ja kustannusten ennakointia.

Käytettävyys näkyy edistyksellisessä käyttöpaneelissa, jota voidaan käyttää asetusten muuttamiseen tai tulostuksen seurantaan. Uutta ”Hot Swap” -teknologiaa edustavat mustesäiliöt voidaan vaihtaa lennosta tulostusta keskeyttämättä ennen näkemättömän kätevästi. Helppokäyttöisyyttä tuo myös edestä ladattava materiaalin syöttö sekä pinoamistoiminto 20 A0- tai A1-kokoiselle tulostetulle arkkille.

Nyt julkistettavista tulostimista imagePROGRAF iPF650 ja iPF655 ovat 24-tuumaisia, iPF750 ja iPF755 on kooltaan 36-tuumaisia. Kaikissa malleissa on käytettävissä värien säästötulostustoiminto, jonka avulla tulostuskustannuksia voidaan edelleen huomattavasti pienentää. Ne ovat HP-GL/2-yhteensopivia ja toimivat kaikkien keskeisten CAD- ja GIS -sovellusten kanssa. Malleissa iPF655 ja iPF755 on 80 gigatavun sisäänrakennettu kiintolevy.

– Nelikko on erinomainen esimerkki Canonin tuotekehityspanostusten tuloksista. Vahvan tuotekehityksen avulla yritys jatkaa kasvuaan tärkeillä markkina-alueilla. Canonin markkinaosuus suurkuvatulostinten markkinalla Euroopassa nousi vuonna 2008 jo lähes 19 %:iin. Näiden uutuuksien ansiosta tulemme olemaan vielä nykyistäkin vahvempi toimija suurkuvatulostamisessa, Canonin tuotemarkkinointipäällikkö Jouni Lakka linjaa.

Share: