Canon laajentaa valokuvien tuotantotulostukseen

22.3.2011 10:22Uutiset » Laitteet

Canon DreamLabo 5000

Canon haluaa vallata valokuvien tuotantotulostusmarkkinat Euroopassa uuden DreamLabo 5000 -mustesuihkutuotantotulostimen myötä. Vuoden päästä virallisesti myyntiin tuleva DreamLabo 5000 on Canonin ensimmäinen valokuvien tuotantotulostusmarkkinoille suunnattu laite. Uuden markkinasegmentin valtaaminen on osa Canonin kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on liiketoiminnan laajentaminen monipuolistamalla tuotevalikoimaa.

Laadukkaan ja tuottavan kuva- ja tekstitulostuksen mahdollistava laite on varteenotettava vaihtoehto valokuvien tuotantotulostuksessa käytetylle hopeahalogeenitekniikalle. Ensiluokkaisen laadun ansiosta se tuo tuotantotulostuksen ja tarpeen mukaan (on demand) suoritettavan pienerätulostuksen harjoittajille uusia tulomahdollisuuksia.

Canonin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan pää- ja toimitusjohtaja Ryoichi Bamba toteaa:

– Laitteen julkaisu on Canonille askel uuteen suuntaan. Uuden laitteen lisäksi tuomme markkinoille myös tekniikan, joka voi elvyttää koko alan ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Canonin DreamLabo 5000 vie laadukkaiden valokuvien ja tarkkojen tekstiasiakirjojen tuotantotulostuksen uudelle tasolle.

Tuttua tekniikkaa

DreamLabo 5000 hyödyntää ja parantaa entisestään Canonin mustesuihkutekniikkaa, jota on aiemmin käytetty PIXMA pöytätulostimissa ja imagePROGRAF-suurkuvatulostimissa. Laitteessa on uudenlainen, tiheään sijoitetuilla suuttimilla varustettu tulostuspää, jonka avulla saadaan 305 mm leveitä tulosteita. Canonin FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) -tekniikan ansiosta tulostuspäällä voidaan tulostaa laadukkaita valokuvia ja tarkkaa tekstiä esimerkiksi valokuvaalbumeihin, -kirjoihin, -kalentereihin, -koosteisiin ja tarpeen mukaan suoritettavan pienerätulostuksen kohteisiin, kuten räätälöityihin esitteisiin.

Leveä tulostuspää tulostaa nopeasti yhdellä pyyhkäisyllä asentoaan muuttamatta. Kaksipuolista tulostusta käytettäessä DreamLabo 5000 tulostaa 20-sivuisen, A4-kokoisen valokuva-albumin sisällön 72 sekunnissa ja 40 valokuvaa (102 x 152 mm) minuutissa. Paperia voidaan lisätä ja mustesäiliöt vaihtaa tulostuksen aikana, joten laitteella voidaan tulostaa suuria määriä ja pitkiäkin aikoja kerrallaan.

Seitsemän dye-väriä

DreamLabo 5000:ssa on seitsemän dye-pohjaista väriä, jotka tuottavat pehmeät värisiirtymät. Uuden tulostimen kuvankäsittelytekniikka hyödyntää Canonin mustesuihkutulostuksen mahdollistamaa ainutlaatuista värintoistoalaa. Sen tuottamissa valokuvissa värit toistuvat Canonin mukaan parempina kuin perinteisellä hopeahalogeenitekniikalla tuotetuissa valokuvissa.

Canonin DreamLabo 5000 tulee Euroopan markkinoille vuoden 2012 alkupuolella.

DreamLabo 5000 pähkinänkuoressa:

• Uuden DreamLabo 5000:n myötä Canon valloittaa uuden liiketoiminta-alueen, valokuvien tuotantotulostuksen

• Laadukkaiden tulosteiden ja tuottavuutensa ansiosta laite sopii erinomaisesti valokuvien tuotantotulostukseen ja pienten erien tulostukseen tarpeen mukaan

• DreamLabo 5000 on varteenotettava vaihtoehto hopeahalogeenitekniikalle

Share: