Canon goes Colorado

9.3.2017 11:38Uutiset » Laitteet
Canon esitteli Océ Colorado 1640 -suurkuvatulostimen Venlossa, Hollannissa. Paikalla oli noin 70 toimittajaa ympäri Eurooppaa.

Canon Europe esitteli eilen ensimmäisen Canonin UVgel-teknologiaan perustuvan rullalta rullalle -suurkuvatulostimensa. Debyyttimallin nimi on Océ Colorado 1640, jonka tulostusleveys on 162 senttiä.

Canon on kehittänyt jo useamman vuoden ajan UVgel-teknologiaa, jonka avulla voidaan tulostaa erittäin laajalle materiaalivalikoimalle mahdollistaen monipuolisen sovellusvalikoiman. Canonin UVgel-muste on ennen tulostusta geelimäisessä muodossa, josta se muuntuu nestemäiseksi tulostusvaiheessa, kunnes materiaalin pinnalla tiivistyy uudelleen geelimäiseen olomuotoon. Väri kiinnittyy heti koskettaessaan tulostusmateriaalin pintaa. Tuloksena on erittäin hallittu ja tarkasti kohdistettu piste minimaalisella pisteen kasvulla. Canonin mukaan minimoimalla musteen leviäminen ja sekoittuminen voidaan jokaisella pyyhkäisyllä tulostaa juuri oikea määrä väriä. Tämä mahdollistaa värikylläiset ja tarkat tulosteet suurillakin nopeuksilla. Canonin mukaan UVgel-teknologia vähentää musteen kulutusta jopa 40 prosenttia kilpaileviin teknologioihin verrattuna johtuen tehokkaammasta musteen suihkutustavasta sekä vähemmän ylläpitoa vaativista musteista.

Uutta Colorado-sarjaa voidaan pitää vastineena HP:n Latex-teknologian rullalaitteille, varsinkin jos puhutaan materiaalivalikoimasta. Käytettävä materiaalikirjo on hyvin lähellä Latexin vastaavaa, vaikka itse tulostusteknologia on erilainen värin, tulostuspäiden ja LED UV -kuivatuksen osalta. Colorado-laitteelle kehitetyt värit ja tulostuspäät ovat Canonin/Océn omaa teknologiaa, jota on kehitetty Venlossa, Hollannissa.

Canon Europen Graphic & Communications Group -yksikön johtaja Mark Lawn kertoo:
– Tähän asti teknologiassa on jouduttu tekemään kompromisseja nopeuden, laadun ja materiaalivaihtoehtojen välillä. UVgel-teknologiaan perustuvan Océ Colorado 1640 -tulostimen julkaisun myötä Canon tuo markkinoille laatua, tuottavuutta, automaatiota, sovellusmahdollisuuksia ja edullisia käyttökustannuksia optimaalisessa tasapainossa. Uusi tulostin määrittelee uudelleen mitä kaikkea rullalta rullalle -tulostimella voi tehdä ja sen avulla graafisen alan teollisuus voi kehittyä laajentaen tulostus- ja ansaintamahdollisuuksiaan.

Nopeutta ja laatua

Océ Colorado 1640 on nopea omassa laitesegmentissään. Ulkomainostaulujen ja bannereiden tulostamisessa laitteen huippunopeus on jopa 159 m2/h.  Läheltä katseltavia ja huippulaatua vaativia tulosteita tuotettaessa tulostin operoi 40 m2/h nopeudella. Silloin väriavaruus on Canonin testien mukaan jopa suurempi kuin liuotintulostimissa. Hyvää tuotantolaatua saadaan jopa noin 100 neliömetrin tuntivauhdilla.

Laite tulee myyntiin nelivärisenä (CMYK), mutta lehdistötilaisuudessa saatiin osviittaa, että lisävärejä on mahdollisuus lisätä myöhemmin. Tuottavuutta lisäävät laitteen kaksi rullapaikkaa, joiden ansiosta materiaalikokoa ja -tyyppiä voidaan vaihtaa lennossa erilaisten sovellusten nopeaa tuotantoa varten. Jatkossa myös rullapaikkoja voi olla enemmänkin.

Paljon huomioarvoa sai laitteen automaattinen käyttö. Automaattinen rullanvaihto, tulostussuuttimien patentoitu seuranta sekä tulostuslaadun automaattinen laadunvalvonta mahdollistavat laitteen käytön valvomatta, jolloin tulostin voidaan jättää tulostamaan esimerkiksi yön yli itsekseen.

Matalan lämpötilan (28 celsiusta) LED UV -kuivatusjärjestelmä toimii itsenäisesti ja täysin erillään tulostusyksiköstä mahdollistaen näin tasalaatuisen värin kovettumisen. UVgel-tulosteet ovat heti kuivia ja valmiit viimeistelyyn kuten laminointiin, mikä sopii erittäin hyvin nopeaa toimitusaikaa ja asennusta vaativille töille.

Laaja sovellusvalikoima

Océ Colorado 1640 sopii yrityksille, jotka tuottavat sekä sisä- että ulkokäyttöön tarkoitettuja tulosteita, kuten julisteita, mainosbannereita, kylttejä, myymälätulosteita, ikkunagrafiikkaa, tarroja ja tapetteja. Myös ohuet ja lämpöherkät materiaalit kulkevat laitteessa, koska lämpötila pysyy alhaisena koko prosessin ajan.

UVgel-muste toistaa laajan väriskaalan, joka on verrannollinen eco-solvent-musteisiin, mutta lateksi- ja UV-musteiden ympäristö- ja turvallisuusominaisuuksilla. Hajuttomat, vinyylikloridivapaat tulosteet täyttävät sisätilojen käyttötarkoitusten korkeimmat ympäristönormit.

Océ Colorado 1640 -tulostin esitellään asiakkaille ensimmäisen kerran FESPA 2017 -messuilla Hampurissa 8.–12.5. Samaan aikaan aloitetaan laitteen virallinen myynti. Laitteen listahinnaksi ilmoitettiin 55 000 euroa, mutta saattaa tarkentua Fespa-messuilla.

Share: