Bonnierin painotalo uusii tuotantoaan

8.11.2011 13:39Uutiset » Laitteet

KBA Commander CT

Bonnier, kansainvälinen ruotsalainen mediayhtiö, on investoinut vahvasti painettuun sanomatehteen. Heidän painamiseen keskittyvä yksikkönsä, Bold Printing Group, on tilannut pitkälle automatisoidun KBA Commander CT – painokoneen, joka tullaan asentamaan DNEX-painoon Tukholman lähelle. 6 tornia ja yhden taittolaitteen käsittävä Commander CT -kokonaisuus tulee tuotantoon ensi vuonna korvaten kaksi nykyistä konetta.

Painamisen kutsuhuuto

– Media elää muutosten aikaa, ja meidän asiakkaat ja lukijat osaavat vaatia enemmän. KBA Commander CT:n huipputeknologia antaa meille mahdollisuuden vastata huutoon ja samalla vähentää tuotantokuluja. Vierailimme useammassa painotalossa Euroopassa ja USA:ssa, missä on Commander CT käytössä, ja saimme tavata tyytyväisiä käyttäjiä kaikkialla, sanoo Leif Wiklund, Bold Printing Groupin toimitusjohtaja ja DNEX:n hallituksen puheenjohtaja.

Erik Wallhed, DNEX:n toimitusjohtaja, sanoo:

– Mikä vakuutti meidät eniten, oli koneen painojälki. Myös helppous, miten tätä kompaktia, käytännöllistä ja pitkälle automatisoitua painokonetta voidaan käyttää yhdistettynä koneen kapasiteettiin, nopeisiin vaihtoihin ja pieneen hävikkiin.

Tilatun KBA Commander CT-koneen katkaisupituus on 560 mm, rataleveys 1590 mm ja nopeus suorassa ajossa 90 000 kpl per tunti. Koneessa on KBA:n mukaan kaikki mahdollinen automaatio. Koneella tullaan painamaan Dagens Nyheter, Dagens Industri, Metro ja Expressen – jokainen tabloid-formaatissa.

Share: