Apple julkaisi iPad 2:n

3.3.2011 12:14Uutiset » Laitteet

Apple iPad 2

Amerikkalainen teknologiajätti Apple julkisti eilen odotetusti uuden version iPad-tabletistaan. Laite kantaa nimeä Apple iPad 2. Uuden laitteen esitteli sairauslomaltaan tilaisuuteen saapunut Steve Jobs, Applen toimitusjohtaja. Merkittävimpiä parannuksia ovat tehokkaampi Apple A5 ARM -prosessori, kaksi kameraa sekä uudistettu muotoilu. Yllättäen iPad 2:n myynti alkaa maaliskuussa myös Suomessa.

Applen iPad 2 –laitteessa on odotetusti edelleen 10 tuuman näyttö, mutta se on 33 % ohuempi, nyt vain 8,8 mm paksu. Alkuperäinen iPad oli 13,4 milliä paksu. Painoa on noin 600 grammaa, vähennystä edelliseen malliin noin 15 %. Joko mustana tai valkoisena saatavassa iPad 2:ssa on myös kaksi kameraa. Akun kesto on edelleen 10 tuntia.

Prosessorina iPad 2:ssa on Applen kehittämä kahden ytimen A5-prosessori. Se on jopa kaksi kertaa nopeampi prosessorin ja yhdeksän kertaa nopeampi näytönohjaimen osalta. Apple houkuttelee näillä parannuksilla muun muassa pelaajia. Muistin määrä on pysynyt samana 16–64 gigassa ja myös hinnat ovat ennallaan 499–829 dollarissa.

Uuden laitteen toimitukset alkavat 11. maaliskuuta Yhdysvalloissa. Laite toimitetaan 26 muuhun maahan 25.3. alkaen, Suomi mukaan lukien.

Samaan aikaan laitteen kanssa julkistettiin uusi versio Applen iOS -mobiilikäyttöjärjestelmästä.

Share: