Agfa esittelee uuden Anapurna-mallin Fespassa

28.4.2011 11:07Uutiset » Laitteet

Agfa Anapurna M1600

Agfa Graphics esittelee Hampurissa toukokuun lopulla pidettävillä Fespa Digital -messuilla koko joukon suurkuvatulostamisen ratkaisuja, mukaan lukien Agfan uutuudet Anapurna M1600 ja Jeti 5048 UV XL.

Anapurna M1600 on M-sarjan uusin tulokas, joka on nyt myös isoveljensä M2050:n ohella Seri-Decon jälleenmyynnissä Suomessa. Graafiseen suurkuvatulostamiseen soveltuvassa uudessa UV-tulostimessa yhdistyvät rulla- ja tasotulostaminen, 1,58 metrin tulostusleveys ja jopa 46 m2/h tulostusnopeus sekä valkoinen UV-väri. Jeti-sarjan uutuus Jeti 5048 UV XL UV-tulostin soveltuu jopa 5 metriä leveiden tulosteiden tulostamiseen.

Valkoinen väri tuo lisää käyttökohteita

Valkoisen lisävärinsä ja Agfan uusien G2 UV-värien ansiosta Anapurna M1600 -tulostin antaa uusia mahdollisuuksia tulostaa sisä- ja ulkokäyttöön soveltuvaa korkealaatuista kuvaa myös läpinäkyville, värillisille ja tummille tulostuspinnoille. Valkoinen väri voidaan tulostaa yhdellä tulostuskerralla joko etu- tai jälkikäteen ja sitä voidaan jopa käyttää spottivärinä korostettaessa kuvan tiettyjä osia.

Tulostin soveltuu jopa 45 mm paksujen levyjen sekä rullamateriaalien tulostamiseen ja sillä saadaan aikaan näyttäviä kuvia ja tarkkoja yksityiskohtia esimerkiksi valokaappisovelluksiin, peiliin, plexilasiin, bannereihin, läpinäkyviin ja läpikuultaviin kalvoihin, vaahtolevyyn, forexiin jne.

Materiaalien käsittely on joustavaa, sillä Anapurnan tulostuspöytä on jaettu kahteen imuosaan. Tämä antaa lisää voimaa työstettäessä erilaisia levy- ja rullamateriaaleja eri koossa ja paksuudessa.

– Anapurna M1600 on työjuhta, joka takaa jatkuvan laadukkaan tulostustuloksen, myös silloin kuin työmäärät ovat suuria, sanoo Willy Van Dromme, Agfa Graphicsin suurkuvatulostimien markkinointipäällikkö.

– Tulostin tulostaa kyseiseen työhön parhaiten sopivalla tavalla, koska jokainen sovellus vaatii juuri sille sopivan tasapainon nopeuden ja laadun välillä. Teimme Anapurna M1600:sta helppokäyttöisen. Materiaalin syöttäminen ja vaihtaminen levystä rullamateriaaliin on nopeaa ja yksinkertaista ja koneen toimintoja on helppo hallita sen omalta näytöltä.

Tervetullut lisä

– Anapurna M1600 on tervetullut lisä Agfa Graphicsin suurkuvatulostimien tuoteperheeseen, kertoo myös Seri-Decon toimitusjohtaja Jussi Heinämäki ja jatkaa:

– Nyt Agfan tulostusratkaisuista löytyy nopea, kaikkiin sovelluskohteisiin ja budjetteihin sopiva tulostin.

Viisi metriä leveä Jeti

Agfalla on Hampurissa esittelyssä myös jättileveä Jeti 5048 UV XL. Jeti-sarjaan kuuluva uutuus Jeti 5048 UV XL on jopa 5 metriä leveitä tulosteita tekevä UV-tulostin, josta on saatavilla kaksi erilaista mallia. Toinen malli on suunniteltu suuren kapasiteetin tuottavuutta vaativiin haastaviin käyttökohteisiin, kuten rakennusten verhoilukankaiden ja XXL-kokoisten mainostaulujen tulostamiseen. 300 m2/h tulostusnopeudella se on yksi markkinoiden nopeimmista teolliseen tuotantoon ja erikoisleveiden materiaalien tulostamiseen soveltuvista UV-tulostamista. Toinen malli on suunniteltu tulostamaan erittäin laadukkaita jättikokoisia tulosteita ja myymälämateriaaleja.

Lisäksi Fespa-kävijät voivat nähdä demoesittelyssä UV-värejä käyttävän Anapurna M-sarjan toisen hybriditulostimen Anapurna M2050:n. Jeti-sarjan suurkuvatulostimista messuilla ovat esillä myös Jeti AquaJet, Jeti 1224 HDC FTR, Jeti 3020 Titan.

Share: