Yrityksen omaa sisältöä

Neljä merkkiä – tunnista aika vaihtaa tuotantotulostimesi

18.10.2017Estradiuutiset » Xerox

Kiireisessä tuotantotalossa aika valuu tilausten ja töiden pyöritykseen. Tuotanto rullaa omalla tavallaan, mutta heikot signaalit paljastavat, milloin on aika vaihtaa uusiin laitteisiin. Milloin viimeksi tutkit, miten tuotantosi vastaa markkinoiden tarpeisiin?

Aloitetaanpa sinusta. Onko sinulla riittävästi tietoa, miten ala ja markkina ovat muuttuneet? Pysytkö muutoksen mukana vai kompastutko vanhoihin tapoihin? Entä mikä on kilpailuetusi? Onko liiketoimintamallisi edelleen pätevä? Osaatko sanoa, missä yritys on vuoden – tai viiden vuoden päästä?

Kun näihin kysymyksiin pohtii vastausta, voi huomata, että vastaus riippuu pitkälti yrityksen tuotantotekniikasta ja sen kyvykkyydestä. Tuotantotalo on juuri niin tehokas ja moderni kuin mitä on sen tuotantotekniikka. Teknologia kehittyy nyt vauhdilla, mutta se myös pesee joka kerta vanhan tekniikan.

Tässä neljä merkkiä, jotka paljastavat, milloin tuotantotekniikkaa on syytä päivittää.

  1. Myyt hintaa, et tuotetta

Kun alan markkinapaineet kasvavat, aletaan pelata hinnoilla. Ja siinä matkassa ei ole kuin häviäjiä. Etenkin web-to-print -ratkaisut ohittavat kertaheitolla hinnassa, jos vaakakupissa painaa vanhempi tuotantoprosessi ja -tekniikka. Kilpailu ei kuitenkaan rajoitu vain verkkoon: kilpailijasi saattaa kiristää hintoja vain pitääkseen markkinaosuutensa. Samaan strategiaan ei kuitenkaan kannata sortua. Ratkaisu on sen sijaan erottautuminen vaikkapa palvelussa. Tarjoa jotain sellaista, mihin kilpailijasi ei pysty. Tee premiumia ja tee sitä premium-hinnalla. Ainoa asia, joka voi jarruttaa yritystäsi tällä tiellä on oikeastaan vain tuotantotekniikka.

  1. Syöt omaa katettasi

Jopa täydellisessä maailmassa töitä menee pieleen. Se miten usein sitä tapahtuu ja kuinka vakavaa se on, on ainut asia, jolla on merkitystä. Tuotantotalossa materiaalihävikin eli makkelin tarkastelu antaa viitteitä siitä, kuinka paljon huteja tulee. Jos käytät vanhaa tekniikkaa, saatat olla jopa tottunut siihen, että makkelia syntyy. Kaikki hävikki niin materiaaleissa kuin väreissä laskee kuitenkin tuotteesi katetta, mikä tarkoittaa heikompaa tuottavuutta. Uudemmat tuotantolaitteet toimivat automaattisesti ja minimoivat sitä kautta makkelin määrää.

  1. Kieltäydyt työstä, jonka voisit tehdä

Viime kädessä kannattavuus ja menestys syntyvät yhdestä asiasta: kuinka nopeasti saat työt ulos. Läpimenoaikaan vaikuttaa ennen kaikkea teknologia. Monimutkaisten töiden valmistelu on hidasta ja lisäksi ne ovat hitaita toteuttaa, mikäli tuotanto ei ole automaattista. Jos joudut kieltäytymään työstä, jonka voisit tehdä, tuotantoprosessi kaipaa päivitystä. Uusien tuotantotekniikoiden etu on siinä, että ne ovat nopeammin valmiita: etenkin toistuvat työt ovat helpompia ja nopeampia toteuttaa kuin koskaan ennen.

  1. Kieltäydyt työstä, jota et voi tehdä

Oletko pohtinut, millaista arvoa tuotat asiakkaallesi? Digitalisaation myötä asiakkaiden odotukset ovat kasvaneet ja he osaavat pyytää asioita, joihin tuotantosi ei välttämättä ole valmis. Kyseessä voi olla uudet materiaalit, kuten muovi, polyesteri, tekstiili, folio tai magneetti. Tai asiakkaasi saattaa haluta monimutkaisia töitä, joissa on useita elementtejä: taitoksia, grafiikkaa, jakajia, eriä ja erikoisempia viimeistelyjä. Nämä kaikki saattavat ylittää tuotantosi rajat. Sinulla on kolme vaihtoehtoa: joko hylkäät työt, otat työt vastaan nykyisillä resursseilla ja menetät kannattavuuttasi tai päivität uuteen laitteeseen.

Uudistu tai kuole

On olemassa monia hyviä syitä päivittää tuotantotekniikka uudelle aikakaudelle. Vieläkö mietit hyötyjä? Nyt on aika uudistua tai kuolla: tehokas ja monipuolinen tekniikka on kaikkien tuotantotalojen saavutettavissa. Investointi maksaa takaisin paitsi tuotannon tehostumisen myötä, myös paremman yritysmielikuvan ansiosta.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: