Verkkokiusaamisen vastainen kampanja voitti Vuoden Huiput -kilpailun

22.4.2021Yleinen
The Polite Typen kuvat ovat osa verkkokiusaamisen vastaista projektia. Kuva: Grafia.

Vuoden Huiput 2020 -kilpailun palkinnot jaettiin 22.4.2021 virtuaaligaalassa. Kilpailun pääpalkinnon eli Grand Prix’n voitti TBWA\Helsingin suunnittelema The Polite Type, verkkokiusaamisen vastainen projekti. Platinahuipun sai pitkän linjan AD Leena Periaho.

Kultahuipun voitti kaikkiaan 15 kilpailutyötä ja Hopeahuipulla palkittiin 43 työtä. Lisäksi jaettiin kilpailun Grand Prix eli pääpalkinto, sekä henkilöpalkintoja. Eniten palkintoja sai jälleen TBWA\Helsinki. Myös Bob the Robotilla ja BONDilla oli Grafian tiedotteen mukaan tänä vuonna hyvä palkintosaalis.

Kilpailun pääpalkinnon Grand Prix’n voittaja on ylituomarin Arja Karhumaan Kultahuippujen joukosta valitsema The Polite Type. TBWA\Helsingin TietoEVRYlle ja Lasten ja nuorten säätiölle suunnitteleman projektin luovaan tiimiin ovat kuuluneet mm. Jyrki Poutanen, Mikko Pietilä, Markus Nieminen, Juhana Hokkanen, Maria Kuorikoski, Antti Halmi, Fredrik Stürmer, Atso Wilén, Iida Sarpaniemi, Fanny Haga ja Mika Melvas.

Palvelut-sarjan Kultahuipullakin palkittu The Polite Type on projekti, joka tuo esiin kielen, medioiden ja teknologioiden vallan. Digitaalisissa medioissa ihan ihmiset saattavat unohtaa, kuinka kanssaihminen tulisi kohdata. – Tämä spekulatiivinen projekti ei ole täydellinen, ei mutkaton, eikä valmis, mutta sillä on yksi voittamaton ominaisuus: sen on mahdollista luoda käyttäjäkunnan lisäksi ajattelijakuntaa. Mitä kaikkea kielellä saakaan aikaan? Entä ohjelmointikielellä?, Arja Karhumaa pohtii.

Vuoden Asiakashuippu Hanna Parry / Baltic Circle

Vuoden Asiakashuippu on palkinto hyvälle markkinoinnin ja muotoilun ostajalle. Baltic Circle -festivaalin taiteellinen johtaja Hanna Parry on ”edelläkävijä, jolla on kauas kantava luottamus paitsi suunnittelijoihin, myös muodon ja muotoilun kykyyn osallistua prosessiin ja tuottaa uutta tietoa. Baltic Circle -festivaalin visuaaliset identiteetit ovat syntyessään kokeellisia ja jopa marginaalisia, mutta kaikki tietävät, että juuri marginaaleissa kuhisee aina se uusi ja tärkeä, mikä saavuttaa valtavirran ennemmin tai myöhemmin”, perustelee ylituomari Arja Karhumaa valintaansa Asiakashuipuksi.

Vuoden Asiakashuippu on Baltic Circle -festivaalin taiteellinen johtaja Hanna Parry. Kuva: Grafia/Eeva-Liisa Orupold.
Share: