Yrityskaupasta syntyy uusi arktinen brändi

1.9.2020 13:00Uutiset » Pakkaukset
Kultasuklaan brändistä tulee Arctic Kultasuklaa. Kuva: Kultasuklaa.

Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy tulevat yhdistämään liiketoimintansa. Yrityskaupan myötä uusi yhtiö aikoo tuoda markkinoille ainutlaatuisia tuotteita, joiden kansainvälinen brändinimi on Arctic Afrika. Yritys käyttää myös tuotenimeä Arctic Kultasuklaa.

Uusi yhtiö tulee tiedotteen mukaan hyödyntämään jatkossa molempien yritysten vahvuuksia: korkealaatuista käsintehtyä suklaata ja arktisia raaka-aineita ja makuja. Yhtiön toimipaikka sekä tehdas tulevat olemaan Iittalassa Hämeessä, ja Rovaniemellä jatkuu tuotekehitys.

– Olemme erittäin innoissamme tämän yhteistyön syventymisestä yrityskaupaksi ja samalla uudeksi ja laajemmaksi strategiaksi. Meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kehittää tuotteita ja tuotantoa sekä lähteä rakentamaan kansainvälistymiskonseptia konkreettisin toimin, toteavat Kultasuklaa Oy:n puolesta johtokaksikko Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela sekä yhtiön neuvonantaja Tatu Kaskela.

Kultasuklaa on tehnyt Arctic Forest Foods Oy:n kanssa tiiviisti yhteistyötä jo neljän vuoden ajan ja Arctic Superfoods -brändillä tuotetuiden välipalapatukoiden suklaakuorrutukset on tehty Kultasuklaan tehtaassa Iittalassa. Synergiaa yhtiöiden välillä on paljon.

– Tarvitsemme Suomessa suurempia yksiköitä kansainvälisyyden tavoittelussa. Tässä tapauksessa syntyvä yritys on enemmän kuin osiensa summa, sanoo kokenut ruoka-alan sijoittaja ja FIBAN:in hallituksen jäsen Saga Forss.

Forssin lisäksi uuden yhtiön taustavoimina ovat tunnetut sijoittajat Peter Vesterbacka, Pasi Joronen sekä Kustaa Valtonen.

Huomioiden paikalliset olot ja korkeat eettiset standardit yhtiö tulee myös hankkimaan suklaan raaka-aineita suoraan Afrikasta. Siellä kasvatetaan yli 70 prosenttia maailman kaakaopavuista. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota kaakaon kasvatuksen laadullisiin asioihin sekä viljelijän asemaan. Yritys tulee perustamaan myös paikallisia suklaatehtaita Afrikan maihin.

Share: