Yksilöidysti painetut lautasliinat lisääntymässä

4.10.2012 09:56Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Tork_lautasliinat

Lautasliinoista, joihin on painatettu ravintolan mainosviesti, on tulossa tehokas uusi markkinointikanava ravintoloille. Hiljattain julkistetun tutkimuksen mukaan kolme neljästä ravintolavieraasta huomaa painetun lautasliinan viestin, ja yli puolet muistaa, kenen mainosviesti oli kyseessä.

SCA Tork tuo yksilöidysti painetut ketjutaitetut lautasliinat Suomen markkinoille. Ne ovat jo yleisiä Yhdysvalloissa, ja lisäksi tuote on lanseerattu onnistuneesti useiden Euroopan maiden markkinoille. Suositut ketjutaitetut lautasliinat ovat ravintoloille kustannustehokas vaihtoehto, ja Tork uskoo, että painatusmahdollisuus lisää niiden käyttöä entisestään.

Torkin maaliskuussa julkistaman kuluttajatutkimuksen mukaan 75 prosenttia ravintola-asiakkaista huomasi lautasliinassa olevan painatuksen. Lisäksi 59 prosenttia vastaajista muisti, kenen mainosviesti oli kyseessä. Tutkimuksessa haastateltiin yli 200 vastaajaa.

– Ravintolassa ihmiset ovat yleensä rentoutuneita ja ympäristö häiriötön. Lisäksi tilanteessa ei juuri ole muita kilpailevia mainosviestejä. Asiakas myös viettää suhteellisen paljon aikaa ravintolapöydän ääressä, huomioiden samalla lautasliinan huolellisesti brändätyn viestin, toteaa SCA Torkin Suomen markkinoinnista vastaava Nina Rantanen.

Lautasliinojen tavoittavuutta voi verrata esimerkiksi Ruotsin Kuluttajayhdistyksen vuonna 2009 tekemään internetmainontatutkimukseen. Sen mukaan vain noin 10 prosenttia ihmisistä lukee internetissä kohtaamansa mainosviestit.

Mainonnallisia ja vihreitä hyötyjä

Yksilöidysti painetut lautasliinat tarjoavat kahviloille, baareille ja ravintoloille täysin uuden markkinointikanavan. Ravintolat voivat esimerkiksi painattaa lautasliinoihin tietoa erikoistarjouksistaan tai ohjata asiakkaita nettisivuilleen painattamalla lautasliinaan kampanjasivujen salasanan tai QR-koodin.

Ketjutaitetut lautasliinat ovat myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Järjestelmä takaa vähintään 25 prosenttia pienemmän lautasliinakulutuksen. Lisäksi vesipohjaiset painatusvärit ovat ympäristöystävällisiä ja soveltuvat ruoka-aineiden yhteydessä käytettäviksi. Kaikissa Torkin ketjutaitetuissa lautasliinoissa, mukaanlukien yksilöidysti painetuissa, on EU:n ympäristömerkki.

Lisää tietoa uutuuslautasliinoista löytyy osoitteesta www.tork.fi.

Share: