WSOY ja Tammi laskevat e-kirjojen ja äänikirjojen hintoja

3.12.2013 08:51Uutiset » Tuotteet ja palvelut

WSOY ja Tammi ovat uudistaneet e-kirjojen ja äänikirjojen hinnoitteluaan joulukuun alusta alkaen. Uudistuksen tavoitteena on tarjota kuluttajille laadukasta sisältöä entistä kuluttajaystävällisemmin hinnoin.

– E-kirjamarkkina on Suomessa varsin kehittymätön ja korkea arvonlisävero (24%) nostaa hintoja. Suomessa ajatellaan, että e-kirja kilpailee painetun kirjan kanssa, vaikka tosiasiassa suomenkielisen e-kirjan suurin haastaja on vieraskielinen e-kirja. Tammi ja WSOY uskovat rohkeamman hinnoittelun vaikuttavan myönteisesti kotimaisten e-kirjojen markkinakehitykseen, Bonnier Books Finlandin toimitusjohtaja Timo Julkunen toteaa.

Hinnoittelu-uudistus koskee myös ladattavia äänikirjoja, joiden kulutus Suomessa on huomattavasti CD-äänikirjoja pienempää. Tammi ja WSOY toivovat, että halvempien hintojen myötä yhä useampi kuluttaja löytää ladattavat mp3-äänikirjat, joita voi kuunnella vaikkapa älypuhelimella. Kustantaja asettaa e-kirjojen ja mp3-äänikirjojen suositushinnat, mutta jälleenmyyjät päättävät lopulliset kuluttajahinnat.

Kuva: suosittu äänikirja Muumipeikko ja pyrstötähti, WSOY.

Share: