Wikipediasta tehdään painettuja kirjoja

25.2.2014 08:54Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Wikipedia on maailman suosituin verkkohakuteos. Vähemmän tunnettua on, että Wikipedian sisällöstä tehdään myös painettuja kirjoja. Nyt kerätään rahaa koko englanninkielisen Wikipedian painamiseksi kovakantiseksi kirjaksi, joka käsittäisi noin tuhat 1 200 sivuista kirjaa.

Maailmanlaajuisen keräyksen on järjestänyt saksalainen PediaPress, joka on Wikipedia-säätiön virallinen tarvepainatusjulkaisija. PediaPress on viiden vuoden aikana luonut tuhansia kirjoja Wikipedian sisällöstä. PediaPress toimii Mainzissa, kaupungissa jossa Gutenberg käynnisti painamisen vallankumouksen yli 500 vuotta sitten.

Myös muut julkaisijat ovat tehneet Wikipedian sisällöstä painettuja kirjoja. Englanninkielisessä Wikipediassa toimii ilmainen kirjanluontiohjelma, ja sisällöstä voi tehdä myös EPUB-muotoisia e-kirjoja.

Jättiprojekti koko englanninkielisen Wikipedia painamisesta on suunniteltu juhlistamaan Wikipedian kymmenvuotista taivalta. Kirja olisi esillä Wikimania-juhlissa elokuussa Lontoossa. Aika voi kuitenkin loppua kesken projektilta, sillä tarvittavasta 50 000 dollarista oli 24.2. koossa vasta 10 078 dollaria, ja keräyspäiviä on jäljellä 47.

Kuva: Saksankielinen Wikipedia-tietosanakirja.

Share: