Wallpaper tekee 220 000 erilaista julistetta

19.9.2016 16:19Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Tony Brookin johdolla suunniteltiin 12 graafista pohjaa 220 000 erilaiselle julisteelle.
Tony Brookin johdolla suunniteltiin 12 graafista pohjaa 220 000:lle erilaiselle julisteelle.

Kuuluisa design-lehti Wallpaper juhlistaa 20-vuotista ilmestymistään tekemällä 220 000 erilaista julistetta. Syyskuussa ilmestyvän lehden jokaisessa kappaleessa on liitteenä kaksi julistetta. Julisteet tehtiin HP:n painotekniikalla.

Näin valtavan julistemäärän tuottaminen onnistuu yhteistyössä HP:n kanssa. Julistetuotantoa uudistavassa projektissa käytetään HP:n SmartStream Mosaic -tekniikkaa ja Indigo-digipainokoneita. Julisteet painaa lontoolainen F.E. Burman -painotalo Indigo 10000 -painokoneilla.

Julisteiden grafiikan on suunnitellut suunnittelutoimisto Spin. Julisteita varten luotiin 12 erilaista graafista pohjaa, joissa on vaihtelevia malleja, värejä Ja muotoja. Kantavana teemana läpi sarjan olivat numerot 96 ja 16 eri muunnoksina. Suunnittelutiimiä johti graafikko Tony Brook.

 Julisteissa olivat teemana numerot 96 ja 16 lehden kahden vuosikymmenen kunniaksi.

Julisteissa olivat teemana numerot 96 ja 16 lehden kahden vuosikymmenen kunniaksi.

Projekti muutti käsityksiä painotekniikasta

– Olimme todella otettuja värien syvyydestä ja painoasun laadusta. Jokaisella julisteella on oma luonteensa. Tämä projekti on inspiroinut meitä muuttamaan täysin käsityksiämme painotekniikasta ja painotuotannosta, Brook sanoo.

Brookin mukaan printillä on yhä uusia, ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, ja niitä käytettiin täydellisellä tavalla lehden juhlanumerossa.

Share: