Virtuaalimessuilla runsaasti tuoteuutuuksia

18.6.2020 09:53Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Digitaalisuus lisääntyy painamisessa ja mahdollistaa mm. etähuollon. Kuva: Koenig & Bauer.

Painoalan suurtapahtuma Drupa-messut olisivat ilman koronavirusta juuri nyt Düsseldorfissa. Messuja korvaavat tekniikkatoimittajien virtuaaliset messutapahtumat pyörivät nyt täysillä verkossa. Tapahtumissa on jo tullut esille runsaasti uutta tekniikkaa ja uusia palveluja.

Agfa kertoo innovaatioistaan Studio4D48-webinaareissa, joita on tällä ja ensi viikolla. Kuusipäiväisen tapahtuman nimi viittaa Agfan Drupa-osaston tunnukseen. Tapahtumissa käsitellään viittä markkinasegmenttiä ja niistä jokaisessa on luvassa tuoteuutuuksia. Segmentit ovat heatset, levynvalmistus, kaupallinen arkkipainaminen, pakkauspainaminen ja sanomalehtien tuotanto.

Agfa on jo kertonut esitietoja tuoteuutuuksistaan. Levynvalmistukseen luvataan lisää automaatiota ja kolme uutta levytuotetta. Myös Apogee- ja Arkitex-työnkulkuohjelmien uudet versiot edistävät automaatiota.

Bobst on kertonut rakentavansa täysin integroitua toimitusketjua pakkausalalle. Uuden vision mukaan se kattaisi brändin omistajat, pakkausten tekijät ja kaupan. Bobst julkistanut useita uusia palveluja ja laitteita, joilla edistetään toimitusketjun yhdistämistä, automatisointia, digitalisoimista ja vastuullisuutta. Bobst ottaa myös käyttöön värejä säästävän laajennetun väriavaruuden tekniikan fleksopainamisessa ja syväpainamisessa.

Flint Group on julkistanut uuden fleksolaatan, joka lupaa entistä parempaa laatua ja tuottavuutta. Nyloflex FTL Digital Flat Top Dot -levy on kehitetty aaltopahvin post-print-painamiseen ja sopii erityisesti vesipohjaisiin väreihin ja kierrätysmateriaaleille painamiseen. Flint on myös julkistanut täysin automaattisen fleksolaattojen valmistuslaitteiston.

Kodak on julkistanut monia uusia tuotteita, jotka olisivat olleet Drupassa esillä. Kodak tarjoaa nyt kahta uutta levyntulostinta ja uutta versiota prosessivapaasta Sonora-painolevystä. Laitepuolella uutta on nopea inkjet-painokone Prosper Ultra 520.

Kodak on myös kehittänyt yhteistyössä Utecon kanssa joustopakkausten painamiseen nopean Sapphire Evo W -painkoneen, jossa käytetään Kodakin Ultrastream-mustesuihkutekniikkaa.

Koenig & Bauer esittelee kuuden päivän aikana virtuaalisesti uusia tuotteita sekä kaupalliseen painamiseen että pakkauspainamiseen. Niistä merkittävimpiä ovat aivan uudet Rapida 76, 106 ja 145 arkkipainokoneet.
Yritys esittelee myös useita uusia laitteita viimeistelyyn. Niihin kuuluva CutPro 106 tasostanssi sekä nopea Rapida RDC 106 pyörivä stanssi.

Xeikon on tuomassa markkinoille uuden vaihtoehdon aaltopahvin painamiseen single-pass-tekniikalla. Uusi Idera-kone käyttää elintarviketurvallisia vesipohjaisia värejä, jotka on kehitetty yhdessä värien valmistaja Flint Groupin kanssa. Idera on suunniteltu sekä lyhyille että pitkille tuotantosarjoille.

Share: