Verkkokauppa kasvattaa pakettimääriä

9.1.2015 09:21Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Talouden taantuma ei juuri näkynyt jouluna Postissa. Toimitettujen pakettien määrä kasvoi 9 prosenttia vuodesta 2013. Myös joulukorttien määrä pysyi hyvällä 34 miljoonan kortin tasolla.

Itella Posti toimitti joulukuussa yhdeksän prosenttia enemmän paketteja kuin edellisvuonna samaan aikaan. Postin koko vuoden pakettivolyymi oli 32,6 miljoonaa, ja se kasvoi noin 800 000 paketilla viime vuodesta. Postin pakettiautomaatit ovat yhä suositumpia verkkokauppaostosten noutopaikkoja. Ne ovat vakiinnuttaneet asemansa osana verkkokauppojen toimitustapoja. Pakettiautomaattien kautta kulki tänä vuonna puolet enemmän lähetyksiä kuin viime vuonna.

Suomessa lähetettiin tänä jouluna joulutervehdyksiä noin 34 miljoonan kortin voimin. Kolme neljästä kuluttajasta aikoi muistaa tuttavapiiriään joulukorteilla. Itellan tekemän tutkimuksen mukaan 64 % kuluttajista on sitä mieltä, ettei joulu tunnu joululta ilman perinteisiä joulukortteja.

Suomalaiseen joulukorttiperinteeseen kuuluvat olennaisesti joulupostimerkit. Posti ja Kuvittajat ry ovat käynnistäneet kuvituskilpailun vuoden 2016 joulupostimerkistä. Kilpailu on avoin Kuvittajat ry:n jäsenille 31.3.2015 asti. Kilpailussa haetaan postimerkkikoossa toimivaa, suomalaista joulua ja joulutunnelmaa kuvaavaa teosta.

Kuva: Postin pakettiautomaatti/Posti.

Share: