Vähähiilinen kartonki suklaapakkauksiin

3.6.2020 11:25Uutiset » Pakkaukset
Performa Light by Stora Enso on uusiutuva ja kierrätettävä kartonki korkealuokkaisiin kotelopakkauksiin. Kuva: Stora Enso.

Stora Enson uusi muoviton ja kevyt kartonki auttaa asiakkaita pienentämään hiilijalanjälkeään ja siten vähentämään ympäristövaikutuksiaan. Laadukkaisiin esimerkiksi suklaapakkauksiin soveltuva kartonki vastaa myös kuluttajien vaatimuksiin ympäristöystävällisistä tuotteista.

Performa Light by Stora Enso on tiedotteen mukaan uusiutuva ja kierrätettävä kartonki korkealuokkaisiin kotelopakkauksiin, joita käytetään tyypillisesti suklaan, makeisten ja kosmetiikkatuotteiden pakkaamiseen.

Kartongin tuotannon hiilidioksidipäästöt ovat yli 70 prosenttia kilpailevia tuotteita pienemmät, koska tuotannossa käytetään fossiilitonta energiaa ja patentoitua kuidunkäsittely-teknologiaa, FiberLight Tec by Stora Enso, joka säästää energiaa ja raaka-ainetta. Kartongissa käytetään mikrokuituselluloosaa, mikä tekee siitä erittäin kevyttä ja lujaa. Tuloksena syntyy vähemmän jätettä ja CO2-päästöjä kuljetuksissa.

Pienempien ympäristövaikutusten lisäksi asiakkaat hyötyvät erinomaisesta painojäljestä, joka on Performa Lightin valkoisuuden ja vaaleuden ansiota.

– Kuluttajat suosivat entistä enemmän brändejä, jotka tukevat ympäristötietoista kuluttamista ja elämäntapaa. Vähähiilinen kartonkimme suklaapakkauksiin auttaa makeisvalmistajia vastaamaan tähän kysyntään ja torjumaan ilmastonmuutosta, sanoo Stora Enson nestepakkaus- ja kotelokartongeista vastaava johtaja Öystein Aksnes.

Share: