Väriavaruus uudelle tasolle

29.9.2010 15:40Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Miller_MGcolorPlus

Miller Graphics on yhdessä fleksopainotalojen kanssa kehittänyt painovärimenetelmän, jolla saavutetaan kustannustehokas ratkaisu laajemman väriavaruuden toteuttamiseksi ilman teknisiä rajoitteita.

MGcolorPlus on Miller Graphicsin tarjoama uusi värinhallintapalvelu, joka on tarkoitettu painotaloille, mainostoimistoille ja brändeille. Palvelu mahdollistaa suunnittelun ja painamisen kustannustehokkaaksi, yhdistää laajat väriavaruudet ja tekee mahdolliseksi vaikeat tekniset toteutukset. Kuvia ja elementtejä ei erotella enää vain neljällä värillä, vaan useammalla vakiovärillä, joita voidaan käyttää CMYK-värien tapaan.

CMYK-, Adobe RGB- ym. väriprofiilit sekä useat lisävärit (esim. PMS) voidaan painaa käyttäen painokoneessa aina tiettyjä perusvärejä.

Perinteiseen painamiseen on tällä tavoin haettu ratkaisu, joka yhdistää käytössä olevat väriavaruudet ja lisävärit. Näin CMYK-väriavaruus laajenee lähelle Adobe RGB-väriavaruutta (jotkut sävyt jopa yli senkin) ja laaja määrä lisävärejä voidaan käyttää suunnittelussa vapaammin ilman teknisiä rajoitteita.

Brändien ja mainostoimistojen työkalu

Kun painokoneen väriavaruus on määritelty, voidaan sävyt siirtää kartastoon, jonka brändit ja mainostoimistot sekä painon asiakkaat saavat käyttöönsä suunnittelua varten. MGcolorPlus varmistaa, että kartaston sävyt toteutuvat painossa. Tämä on selkeä parannus tämänhetkiseen tilanteeseen.

MGcolorPlus-värinhallintaa voidaan käyttää parhaiten hyväksi, kun se otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Työt voidaan tehdä suoraan oikeaan, laajennettuun väriavaruuteen. Koko ketju alusta loppuun on hallittu ja kustannuksia säästävä.

Miller tekee tarvittavat koeajot yhteistyönä painon kanssa oikean, laajemman väriavaruuden saavuttamiseksi. Miller avustaa MGcolorPlus:n käyttöä myös suunnittelijoiden työkaluksi.

www.millergraphics.com

Share: